Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SOTE ÁOK ponthatár 2024?

SOTE ÁOK ponthatár 2024?

Figyelt kérdés

Nem azt kérdezem hogy mennyi lesz, mert nyilván senki nem tudja előre:)

Viszont amondó vagyok, hogy tegyük meg tétjeinket. Kezdem én: tavaly 444 volt, én idén 435-re tippelek.

jún. 20. 22:43
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
20 nem saccolok, de vagy marad ugyanannyi, mint tavaly vagy növekszik 1-2-3-4-5 ponttal. De 10+os csökkenésre nem saccolok.
júl. 19. 21:53
 22/43 anonim ***** válasza:

A tippem: 449

De majd 24-én este meglátjuk kinek lesz igaza.

júl. 19. 21:56
 23/43 anonim ***** válasza:
Szerintem megközelítőleg ugyan annyi lesz 442-446 környékére tenném.
júl. 19. 22:55
 24/43 anonim ***** válasza:
Mivel idén lényegesen csökkennek az intézményi pontok, és a jelentkezők száma is megcsappant egy kicsit, ezért én jelentős csökkenésre számítok, olyan 425 körüli ponthatárt tippelnék, de elképzelhető, hogy az én gondolatmenetem hibás valahol, hiszen úgylátom, mindenki más csillagászati ponthatárokat tippel.
júl. 22. 13:09
 25/43 anonim ***** válasza:
24 annyi tuti nem lesz. Folyamatosan rakják ki fb csoportokba a szavazásokat kinek mennyi a pont, SOTE-ÁOK-ra valamelyik nap láttam, hogy legalább 80-an szavaztak a 450+ra, de 460-on sem volt kevesebb. És ez sem olyan szak, ahova 1000 ember bekerülne. Szóval vagy tartja magát a pont, vagy +-5 pont. De -20 nem lesz az biztos.
júl. 22. 13:23
 26/43 anonim ***** válasza:

Megtörténhet...

Egyébként olyan 400-500 ember szokott bekerülni. És ilyen esetben lehet, hogy az első kb. 300 bejutónak megvan a 100 intézményi pontja, de szerintem a végén bejutóknak nem lesz annyi, 80-85 pont körül lesz az intézményi pont a ponthatár közelében lévők között szerintem, és eddig mindenki megkapta a 100-at, szóval szerintem reális. Pláne, ha belegondolunk, hogy 2020-ban még a régi rendszerrel is 425 volt a ponthatár. Amikor legutóbb hasonló volt a jelentkezési adat, akkor 435 pont volt a ponthatár, és az szintén még abban a rendszerben volt, amikor mindenki 100 pontot kapott intézményi pontnak.

júl. 22. 13:32
 27/43 anonim ***** válasza:
47%
26 de most jobbak az átlagok biosz kémia emeltek esetében. Legalábbis akik ebből felmérést készítettek átlag 65-70%-os emeltekről számoltak be. Meg most azért sokkal szélesebb körű tananyag mennyiség található meg, sok egyetem indított felkészítőt is, vannak jó oldalak (pl bioszféra). Ez is nagyban tudta növelni a pontszámokat. 2020-ban azért ennyire nem volt fejlett a technika, főként mert abban az évben covid volt és nem kellett bejárni, sok tanár interneten se igazán küldözgetett anyagokat.
júl. 22. 13:38
 28/43 anonim ***** válasza:

Szerintem minimális a felkészítő weboldalak befolyása, hisz azok már néhány éve jelenvannak.

Nem folytam bele olyan szinten, hogy az érettségi-eredményeket is összevssem a korábbiakkal, nyilván ez is egy lényegi befolyásoló tényező. Úgy számoltam, hogy megközelítőleg azonosak a tavalyival az emeltek eredményei.

Nem tudom, hogy általában milyen eredmények szoktak rajtuk lenni, de a 65-70% az nem egy kiemelkedő teljesítmény szerintem, legalábbis a Semmelweisre biztosan kevés.

júl. 22. 13:43
 29/43 anonim ***** válasza:
De nem is mindenki a Semmelweisre megy. Átlagban szavaztak az emberek, akik jelentkeztek gyógyszerészetire (oda 370 pont is elég már), biológus (Szegeden tavaly 241 pont elég volt), kémikus alapképzésekre, gyógytornászra, fogorvosira, állatorvosira.
júl. 22. 13:45
 30/43 anonim ***** válasza:
Nyilván, de itt inkább az a mérvdó, hogy tavaly mennyi volt az átlag. Ha ahhoz képest nőtt, akkor vélhetőleg kicsit kevésbé csökken majd. De az is lehet, hogy nem lesz konzisztencia a százalékos eltérésben a különböző teljesítésbeli kategóriákra lebontva. Magyarul lehet, hogy akik amúgy is kiemelkedő eredményt értek volna el, most mégjobbat írtak, ám ettől függetlenül lehet, hogy az, aki átlagod pontszámot írt, más évben is ehhez hasonló teljesítményt ért volna el. Nehéz ezt megbecsülni.
júl. 22. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!