Szerintetek idén (2024-es felvételi eljárásban) 456 ponttal be lehet kerülni az ELTE pszichológia szakára?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy tavaly 455 volt a ponthatár és alsóhangon általában 3-4 pontot minimum szokott ugrani, viszont idén ugye az új érettségi rendszer miatt voltak olyan vélemények, hogy lejebb megy a ponthatár.
Tudom, hogy nagyon nehéz ilyeneket megjósolni, viszont inkább csak a vélémenyekre lennék kíváncsi.
Van B tervem a szakot illetően, (Károli pszicho képzése) az ELTE inkább csak egy olyan vágyálom volt, de most valamennyire reálisnak is tűnik. Csak pont nem eléggé:)
Illetve, aki oda tervez menni, hány pontotok lesz, hány ponttal számoltok?
#ELTE #pszichológia #pszichológia szak #ELTE pszichológa szak #2024 pszichológia szak #Pszichológia ponthatár
2024. jún. 14. 18:07
1/5 anonim válasza:
Teljesen szubjektív vélemény, de szerintem elég lehet. Nekem évekkel ezelőtt, amikor felvételiztem, ugyanennyi pontom volt (kb. 10 ponttal voltam akkor a ponthatár felett). Múltkor kíváncsiságból megnéztem, hogy az új rendszer alapján is annyi lenne-e, és igen. Egyelőre teljesen kiszámíthatatlannak érzem ezt az új rendszert, de nem hiszem, hogy növekedni fog a ponthatár. Aztán ki tudja... Sok szerencsét! :)
2/5 anonim válasza:
Növekedhet a ponthatár, mert könnyűek voltak az idei érettségik.
3/5 anonim válasza:
Szerintem elég lesz. Remélem:D én is oda jelentkeztem első helyen, de még nem tudom mennyi pontom lesz
4/5 anonim válasza:
Szerintem azért nem fog nagyon sokkal emelkedni, mert eddig sokan voltak akik egy erős emelttel és egy erős középpel plusz nyelvvizsga pluszponttal kerültek be, de most már ilyen ponthatárok eléréséhez csakis a 2 emelt játszik, amit azért nehezebb nagyon jóra megírni, akármelyik tárgyról is van szó.
5/5 anonim válasza:
Szerintem is van rá esély, hogy elég lesz. Amin meglepődtem, hogy idéntől a két emelt lehet ykár 2 nyelv is, eddig ugye csak 1 nyelv lehetett a másikért csak nyelvvizsga pontot lehetett kapni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!