Előre rettegek a szakdolgozattól. Tényleg olyan nehéz,
mint mondják?
Figyelt kérdés
Elsőéves vagyok, de - legyek bármilyen nevetséges ezzel - már most szorongok, ha arra gondolok, hogy pár év múlva szakdolgozatot kell írnom, annyi rosszat hallottam róla. Mi van, ha valakinek semmi ötlete nincs, hogy egy adott témát hogyan dolgozzon fel? A témavezető segít, vagy csak ellenőriz?
Tudom, hogy korai ezen rágódni, csak... Valóban kínkeserves összehozni, ha az illető éppenséggel nem lelkesedik azért, hogy kutathat valamit?
11. A leges-legjobb diákjaink kezdik el 2 hónappal a szakdolgozat írás előtt a kutatást egyáltalán. A legtöbben 1 hónap alatt megírták.
2022. jan. 9. 11:39
13/18 anonim válasza:
Alapszakon SEHOL nem kell megváltani a világot. Aki komoly kutatást akar, PhD keretében csinálhatja majd.
2022. jan. 9. 11:46
14/18 anonim válasza:
És ettől senkinek nem lesz jobb vagy rosszabb. 16-17 voltam.
2022. jan. 9. 11:47
15/18 anonim válasza:
9
Nekem két féléves volt a tárgy kicsim, az első a kísérlet, a második a megírása. Most már megnyugodhatsz. 😘
2022. jan. 9. 12:12
16/18 anonim válasza:
"Ezért megnézném, hogy egy önálló kutatást ismétléssel hogy csinál meg valaki 1 hónap alatt"
Pszichológiaszakos voltam alapszakon, 4 kutatást csináltam egy félév alatt, mesélj még.
2022. jan. 9. 12:13
17/18 anonim válasza:
22
OTDK helyezést értem el az egyikkel, úgyhogy most már elrakhatod magad.
2022. jan. 9. 12:29
18/18 anonim válasza:
Nem kell aggódni, ahogy haladsz előre az egyetemen, szép lassan ki fog alakulni mi az ami érdekel, és milyen témáról szeretnél többet megtudni. Valóban nagy munka a szakdolgozat, de azért nem lehetetlen összehozni. A konzulensnek kellene segíteni, de sajna vannak akik magadra hagynak, érdemes felsőbb évesektől megkérdezni, kihez érdemes menni. A témaválasztás pedig tényleg ráér, a szakom 90%-a közvetlenül a téma bejelentő leadási határideje előtt találta ki miről fog írni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!