Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ilyen felelőtlen döntést...

Ilyen felelőtlen döntést miért csinál a Kormány?

Figyelt kérdés
Azt, hogy május 10-én kinyissa az iskolákat. Nos, én ezt ellenzem, mert ez egy felelőtlen sőt egyenesen EMBERT VESZÉLYEZTETŐ döntés.

2021. ápr. 29. 19:37
1 2 3 4
 21/35 everlight ***** válasza:
10%
Teljesen felesleges bármit bezáratni,csődbe vinni az országot a semmiért.
2021. máj. 1. 20:45
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
az iskola bezárásával, miért megy csődbe az ország?
2021. máj. 1. 20:49
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakit érdekel és még nem írta alá, van petíció, hogy a sulik ne nyissanak ki május 10én :)

[link]

2021. máj. 1. 20:57
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
van pár petíció már
2021. máj. 1. 21:03
 25/35 anonim ***** válasza:
12%

#19 és #23 ez komoly és súlyos problémákat vethet fel az országban. Magyarország még távol áll a teljes digitális jóléttől, ugyanis az ország kevés településén érhető el csúcstechnológiás internet, telefon és laptop ami nem más mint amit a Google térképen nagyítás nélkül olvashatsz településnevek (példa: Budapest, Debrecen, Eger) vidéken ez nincs tehát a gyerek kimarad az oktatás JELENTŐS részéből és az nem megoldás erre idézem "oldja meg maga az internetelérést és számtech eszközöket." plusz nem valószínű hogy azt a digitális környezetet ami ilyen "összeszedett" azt egy gyerek át fogja látni pláne ha nem infószakos. Mikrofon, webkamera és egy középkategóriás 4 magos min 8 GB RAM irodagép szükséges ehhez és persze minimum 300Mbps net vidéken webkamerát és mikrofont csak bóvli kínaiakat árulnak arra hivatkozva "a drágát úgyse veszi senki" és előrendeléssel mire megjön addigra kinyitnak a sulik. Számítógépből ez a színvonal csak használt piacon érhető el az is viszonylag rossz állapotban internet papíron is csak 100Mbps maximum de ez GARANTÁLTAN kb 10-9Mbps PPPoE Antennás kapcsolattal (Digi, Telekom, Vodafone ugyan ez a sebesség csak üvegszálon), meg itt vidéken ám nem mindenkinek futja ilyenekre. Úgyhogy ha lehet adjuk meg a lehetőséget azoknak is a tanulásra akiknek a fentebb említett okok miatt nem volt lehetősége rá.

Isten áldjon egészségben és koronavírus mentes további jó éjszakát kívánok nektek.

Egy vidéken élő 18 éves fiú.

2021. máj. 1. 21:58
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

November óta van digitális oktatás, szóval szerintem ez az egy hónap otthonlét ezen már nem oszt, nem szoroz. Nem most találták ki, nem most kell hirtelen beszerezni ezeket, de mindegy.

Én úgy gondolom, tanulásra mindenkinek van lehetősége, aki szeretne, nem kell ahhoz gazdagnak lenni. Tény, hogy van olyan helyzet, amikor azért nem árt, ha van, de szerintem aki akar, az ígyis, úgyis fog tanulni és ebben nem fogja befolyásolni az, hogy esetleg nincs internet. Régen is net nélkül tanultak, szóval szerintem ez megoldható. Van könyv, tankönyv, stb.

Egyébként én értelmét nem látom annak, hogy egy hónapra visszamenjünk. Majd ott ülünk reggel nyolctól délután háromig maszkban? Ja és akkor az utazás részt nem is említettem, mert ugye ott is kötelező a maszk.

Ezenkívül újra ott lesz a sok töltelék tárgy, amire aztán tényleg semmi szükség és amit eddig mindenki nyugodt szívvel hagyott ki, majd pont most lesz kedve ott ülni az órán, hogy jön a jó idő is.

Ha már a jó időnél tartunk, akkor az is egy élmény lesz, hogy az iskolában és a buszon/vonaton megrohadsz a tömegben, ráádásul még maszk is kell.

17/l

2021. máj. 1. 22:55
 27/35 anonim ***** válasza:
24%

"Én úgy gondolom, tanulásra mindenkinek van lehetősége, aki szeretne, nem kell ahhoz gazdagnak lenni. Tény, hogy van olyan helyzet, amikor azért nem árt, ha van, de szerintem aki akar, az ígyis, úgyis fog tanulni és ebben nem fogja befolyásolni az, hogy esetleg nincs internet. Régen is net nélkül tanultak, szóval szerintem ez megoldható. Van könyv, tankönyv, stb."

Nálatok Pesten valóban megoldható de itt keleten nem, ha nincs net akkor nincs net ennyi (drága a sz*r netre az előfizetés a mobilnet meg szintén sőt az még lassabb is, a normál szolgáltatók netje nincs kiépítve és de sok pénz kell egy számítógépre amin elmegy egy MS Office vagy LibreOffice és a chrome is.) főleg úgy nehéz tanulni hogy a kréta elérése is egy fél nap mire betölt...

2021. máj. 2. 12:53
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék vitatkozni, de érdekelne, hogy ki mondta, hogy Pesten élek?

Én is vidéken élek, nálunk is csak vacak szolgáltató van, a net vagy nagyon lassú, vagy nem is megy, a KRÉTA rendszere pedig mindenhol szar, nemcsak vidéken.

Ettől függetlenül amint írtam is, ha valaki tényleg akar tanulni, az megoldja rossz minőségű internettel, vagy akár anélkül.

2021. máj. 2. 13:36
 29/35 anonim ***** válasza:
91%
#19 Aláírtam. A post-covid a tünetmentes fertőzésen átesett felnőtteket is érinti. Semmilyen vizsgálat nincs eddig arról, hogy a tünetmentes, vagy enyhe tünetes gyerekenél vannak-e maradványtünetek, esetleg krónikus betegséget okozó egészségkárosodások. Senki nem vizsgálja egyelőre. Ameddig nincsenek oltva a gyerekeim, és nincs rá bizonyíték, hogy nem okozott náluk maradandó problémát a fertőzés, addig nem kockáztatom az egészségüket. Maradnak szépen itthon. Főzöm a kávét a gyámügyeseknek :-)
2021. máj. 2. 17:04
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

#25, 27 Az internet szolgáltatók ingyenessé tették a mobilnetet a zárások időtartamára, tehát van net.

A legszutykosabb putriban lakóknak is van okostelefonjuk. Ha a purdé nem facebook-ozásra, hanem tanulásra használná, akkor lenne lehetőség tanulni, de tojik rá - mint eddig is.

A kormány tavaly ingyen laptopokat osztogatott a rászoruló diákoknak, és ha a putriban nem égették volna el a kályhában télen, vagy nem cserélte volna el a diák egy pár gramm fűre, akkor máig lenne.

Nem kell annyira borzalmasan sajnálni ám azokat, akik nyavajognak. A legtöbbjánek meg lenne a lehetősége a jobb életre, csak éppen a "segíj"-hez szokott lusta nem is akar tenni semmit.

Tisztelet a kivételnek, de többségük ilyen. Én is vidéki kis faluban lakom. Minden gyereknek már tavaly lett legalább egy saját mobilja, amin tanulhatott.

A probléma másik része az, hogy igencsak sok helyről hallom, és a saját tapasztalatom is az, hogy a tanárok is t0jtak bele az egészbe.

Egészen végig tudod mi volt az "online oktatás"?

"MATEK: Tk.58/1,2,3,4,5 MF: 28/1,2,3,4

Magyar: Tk. 128 , MF: 92/4,5,6,7"

és így tovább minden nap, minden tantárgynál.

Az iskolában a gyerekeknek a covid-ra való hivatkozással egy árva testnevelés óra nem volt megtartva, de itthonra küldtek feladatokat, hogy videózza le a szülő. Hát meg az én anyukámat...

Szóval ezen a másfél hónapon már nem múlik semmi. Nem kellene visszamenni.

2021. máj. 2. 17:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!