Szerezhetek diplomát 2 alapszakon, államilag támogatott módon?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy 12 államilag támogatott félév van. Azt szeretném kérdezni, hogy nekem már van egy BA diplomám (vagyis 6 félévet elhasználtam), elvégezhetek még egy alapszakot "díjmentesen"?febr. 1. 21:50
2/10 anonim 

válasza:

Amennyiben nem csúszol és nem 7 féléves az alapszak (nem mind 6 féléves), akkor igen
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
febr. 1. 22:35
4/10 anonim 

válasza:

De miért mennél 2 alapot? Akkor már miért nem 1 alap +1 mester?
5/10 A kérdező kommentje:
Amit elvégeztem alapszak, ahhoz nem tesz annyit hozzá a mester 😅 (így sem találok vele munkát, mesterrel sem találnék)
Illetve nagyon vacilláltam annó e között a két szak között, ezért gondoltam, hogy most “kipróbálnám” ezt a másik szakot
febr. 2. 09:14
6/10 anonim 

válasza:

De ha van átmenet az alapból a mesterre akkor azt csináld.
Lehet lepontozgatni de előbb kikell járni az egyetemet hogy legyen fogalmatok miről beszéltek... 8altalanossal könnyű okoskodni
7/10 anonim 

válasza:

Én hasonlóképpen vagyok, gyógypedet végeztem, de a mester konkrétan semmiben sem "dobná fel", ezért a pszichológiát fogom elkezdeni, mert igazából mindig ez volt az álmom. Ha maradt annyi féléved, akkor igen, simán mehetsz államira, majd ha elfogy, akkor áttesznek önköltségesre.
8/10 anonim 

válasza:

Én is a 2. alapom csinálom, az első mestere nem adna pluszt ami megéri (legalábbis nekem, van akinek az a jó)
9/10 A kérdező kommentje:
6. Válaszoló
Nem én pontoztalak le! Tényleg nem látom értelmét a mesternek, és ezért gondoltam ha már van/volt még egy olyan szak amit szívesen elvégeznék, és támogatott féléveim is vannak, akkor kihasználom a lehetőséget😊
Többieknek pedig köszi a választ!😊
febr. 2. 12:24
10/10 anonim 

válasza:

Én is így voltam vele, maradt még pár félévem, úgy voltam vele kihasználom, aztán lesz ami lesz. Úgy tűnik a második szakom beválik, közben az elsőhöz úgy - ahogy kapcsolódó karrierem építem, a kettő fog menni egymás mellett és így mindig van B tervem, két külön helyről bevételem. Ha az összes anyagi és időbeli forrásom egy téma tanulására teszem fel (ami ráadásul egy erősen ingatag piac) akkor sokkal rosszabbul járok, mint ha vannak más opcióim is az életben. Nyilván ezt nem úgy kell elkepzelni hogy pl. orvos és ügyvéd akarok lenni egyszerre, ott azért nem biztos hogy így működne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!