Óbudai Bánki gépészmérnöki képzésen mi a jellemző buktató tantárgy?
Melyik tantárgy amin legtöbben bukni szoktak?
Emelt fizika, emelt info, közép matek(de matek faktra bejárok) érettségivel tervezek odamenni.
Mechanika, matek, fota
Ezekre elég jellemző volt.
Ezeken kívül ami elég szivatós volt az a GEG 2-3, irányítástechnikai, elektro, méréstechnika, na meg az Anyag technológia.... (erről inkább ne is beszéljünk)

Emelt infóval+fizikával miért nem villany/mechára mész?
100-szor jobbak lennének vele a lehetőségeid...

Megértem, hogy szereted az autókat, érdekel a gépészet autótechnika szakirány, de később munkalehetőségek szempontjából tényleg nem jó választás.
Jobban járnál a villamosmérnök/mechatronika szakkal vagy ha gépészet, akkor a CAD-CAM-CNC vagy másodsorban a géptervező szakirány.

Szerencséd van mert olyan vàlaszoló vagyok aki Bánki járműtechen végzett.
Eszedbe se jusson erre menni, bármennyire is szereted az autókat! 7 éve végeztem, autók, szervizek közelében se volt lehetőségem dolgozni, be se hívnak interjúra, márha találsz olyan álláshirdetést kb. 200/1 et!
Ha szereted az autókat akkor végezz el vagy autószerelő képzést, vagy menj informatikusnak stb. amivel emberi gizut kapsz. Ugyanis az autókhoz egyre több pénz is fog kelleni. Aztán vegyél egy veterán verdát és bütyköld otthon hobbiból. Hidd el kobban jársz. U.i. most is munkanélkülin vagyok...
Én szintén a Bánki Gépesz karon végeztem gépészmérnökként (Cad-Cam szakirány), én azt tapasztalom, hogy nem nehéz vele jól fizető melót találni (bár kinek mi a jó, van aki szerint a nettó 500 is jó).
Az más kérdés, hogy nem is próbáltam járműiparban dolgozni, habár dolgozok együtt járműipari beszállítókkal, és a középkategóriás autók piacán most eleve nem is érdemes, akkora piacvesztés van. Egyedül felsőkategória (Porsche-tól felfelé) ami tartja az eladásokat továbbra is.
A tantárgyakat illetően pedig ahogy írták, előre az egyetemi szintű matekra, mechanikára, illetve műszaki rajzolásra (eleinte kézzel), illetve CAD-ezésre tudnál készülni.
Később nagy százalékban buktató az Anyagtechnológia és az utolsó 2 félévben Alakítástechnológia - ezekre talán most még felesleges, de persze nem árthat meg. Viszont amikor eljön az ideje, akkor nagyon rá kell feküdni, hogy időben megtanuld, mert vizsga előtti uccsó pillanatban nem fog menni.
Összességében én nem bántam meg, hogy oda mentem, a tanárok többsége jó arc volt, csak 1-2 gondolja túl a szerepét. Elhelyezkedni pedig pillanatok alatt el tudtam vele - persze úgy, hogy beszélek németül angolul, és valamennyire az is számított, hogy van gépbeállítói tapasztalatom, mint CNC-s, de amúgy nem ehhez kapcsolódik a mostani munkaköröm. LinkedIn-en hetente több állásajánlat jön, ezek között előfordul releváns is, szóval ha akarnék nem lenne nehéz váltani. Azt nem lehet mondani, hogy nem éri meg.

7-es Igen, a cad cam cnc szakosoknak vannak a legjobb lehetőségeik. Bár én összességében nem ajánlanám ezt a szakmát már senkinek, aki pályakezdő. Legfeljebb másoddiplomának.
Kérdezőnek: Pénzügy, számvitel, informatika-ha kényelmes és jól fizető állást szeretnél Budapest körzetében. Sokan nem szokták említeni de a gépészet rendkívül stresszes is általában, ki lehet égni hamar, ahhoz képest pedig gyenge a bér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!