Tippek szóbelire tételtanuláshoz?
Nem az első vizsgám, nem is az első szakom, de egy elég nehéz vizsgaidőszak végén vagyok és az utolsó vizsgámra már nagyon nehezen megy a tanulás. Tippekre lennék kíváncsi, ki hogy tanul szóbeli vizsgára tételeket, hátha tud valaki valamit amit nem próbáltam és segítene összehozni egy sikeres vizsgát
Kb 80 oldalas a kidolgozott tételsor, komolyabb A tételekkel és rövidebb B tételekkel. Sok név és hozzájuk tartozó elmélet van, a B tételek csak ezekről szólnak, az A tételek a fő témákat foglalják össze, de ezeknél is sok-sok elmélet és fogalom van. Eddig mind mapeztem és rövid vázlatokat írtam, most itt tartok hogy a vázlatok alapján próbálom felidézni a lényeget.
Tételeknél nálam mindig az válik be, hogy minden tétel esetén eljussak oda, hogy két-három mondatban összefoglaljam. Ebben legyen benne a lényeg, a kohézió, kb. úgy elképzelni, ahogyan az egész tételt ízlésesen bevezetnéd.
Ez ad egyfajta magabiztosságot is, hogy tudod, miről szól mindegyik tétel. Tanulás során kiegészíted ezt részletekkel. A sok részlet rögzítését segíti, ha a fogalmakat gondolattérképpel összekapcsolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!