Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tippek szóbelire tételtanuláshoz?

Tippek szóbelire tételtanuláshoz?

Figyelt kérdés

Nem az első vizsgám, nem is az első szakom, de egy elég nehéz vizsgaidőszak végén vagyok és az utolsó vizsgámra már nagyon nehezen megy a tanulás. Tippekre lennék kíváncsi, ki hogy tanul szóbeli vizsgára tételeket, hátha tud valaki valamit amit nem próbáltam és segítene összehozni egy sikeres vizsgát

Kb 80 oldalas a kidolgozott tételsor, komolyabb A tételekkel és rövidebb B tételekkel. Sok név és hozzájuk tartozó elmélet van, a B tételek csak ezekről szólnak, az A tételek a fő témákat foglalják össze, de ezeknél is sok-sok elmélet és fogalom van. Eddig mind mapeztem és rövid vázlatokat írtam, most itt tartok hogy a vázlatok alapján próbálom felidézni a lényeget.

tegnap 21:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindig figyelj oda rá, hogy minden éjjel alaposan kialudd magad, azzal teheted a legtöbbet a siker érdekében. Úgyhogy most menjél aludni, a többi választ majd holnap elolvasod.
tegnap 21:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Évek óta legalább éjfélig fent vagyok, nem is tudnék előbb elaludni, úgyhogy abból a két órából valamennyit még a tételeim társaságban töltök :)
tegnap 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Tételeknél nálam mindig az válik be, hogy minden tétel esetén eljussak oda, hogy két-három mondatban összefoglaljam. Ebben legyen benne a lényeg, a kohézió, kb. úgy elképzelni, ahogyan az egész tételt ízlésesen bevezetnéd.

Ez ad egyfajta magabiztosságot is, hogy tudod, miről szól mindegyik tétel. Tanulás során kiegészíted ezt részletekkel. A sok részlet rögzítését segíti, ha a fogalmakat gondolattérképpel összekapcsolod.

tegnap 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!