Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » HELP érettségiiiii! Hogy...

HELP érettségiiiii! Hogy vegyem rá magam a tételtanulásra?

Figyelt kérdés

Van kb 300 kidolgozott tételem, és egy hónapom arra, hogy meg is tanuljam.

Jóm, persze eddig is tanultam az egész gimi során, nem vagyok hülye, értelmes vagyok, jó a felfogóképességem, szóval sok minden megmaradt, de ez az egész érettségi reménytelennek tűnik. Úgy érzem, képtelen vagyok arra, hogy a hat érettségit (köztük két emeltet) olyan jól teljesítsem, hogy felvegyenek oda, ahova szeretnék járni...

itt ülök a romjaim tetején egy hatalmas könyvkupacban és totál szét vagyok esve :(

2013. márc. 29. 10:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hidd el, most nehéznek érzed az érettségit, de amúgy baromi könnyű. Ez még az emelt érettségire is vonatkozik. 1 évvel ezelőtt én is ilyen depressziós állapotba voltam, de most így visszagondolva...nevetséges, hogy mennyire túl dramatizálják az érettségit. 1 egyetemi vizsga jóval nehezebb.

Én mindig arra gondoltam, hogy mennyire akarom, hogy felvegyenek. Minden napra oszd be hány tételt kell megtanulni és egyik nap se spórold le.

2013. márc. 29. 11:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Amúgy 1 hónap múlva még csak az írásbelik lesznek. Az írásbelik után lesz még 1 hónapod a szóbeliig. És azt ne mondja senki, hogy akkor már nem érdemes tanulni...
2013. márc. 29. 11:08
 3/13 bumbi02 ***** válasza:
Ha azt akarod hogy felvegyenek, akkor ne gyakorikérdésezz, hanem tanulj. Ilyen egyszerű. Fogd a tételeket, és tanuld meg. Bár nem egy hónapod volt erre a 300 tételre, hanem kb 4 éved. Én 12.-ben ugyanannyit tanultam, mint 11.-ben, vagy mint 10.-ben. Matek érettségire szinte alig kell tanulni. Történelem érettségire szintúgy nem kell túl sokat készülni - ha figyeltél az évek alatt -. Magyar érettségi kb szövegértésből áll az egész, illetve szövegalkoltásból, tehát megint csak keveset kell tanulni (kb csak szóbelire). Maradt még egy nyelvi érettségi, ami szintén nem nagy kihívás, ha átlagosan beszélsz németül/angolul... Tehát nem kell túl dramatizálni. Ha eddig nem tanultál, akkor legalább most tanulj, ne gyakorizz. Nagyjából napi fél óra tanulással bőven kitűnő érettségit csinálhatsz. szerintem.
2013. márc. 29. 13:50
 4/13 A kérdező kommentje:

De látom velem szemben azt a rohadt vastag mappát, én nem bírom magam rávenni, hogy kinyissam...

a közép érettségik még tényleg nem olyan vészesek, de az emelt fizika és az emelt biológia más tészta

2013. márc. 29. 14:04
 5/13 bumbi02 ***** válasza:
Nem kötelező tanulnod, de akkor nem kell oda se járnod, ahova szeretnél. Ez ilyen egyszerű. Döntsd el melyik a fontosabb.
2013. márc. 29. 14:06
 6/13 anonim ***** válasza:

hmm.. ismerős :D

Orvosira szeretnék tovább menni, így kémiából és bioszból jót kell emelteznem.

Nem tudok pontosan választ adni,hogy a te helyzeteden hogy lehetne javítani..

Annyi biztos,ha egy kicsit kikapcsolódsz és nagyobb kedvel állsz neki, akkor sokkal könnyebben fog menni, illetve ne ennyire nagy tehernek próbáld felfogni,hanem hogy tudd,hogy miért is fogod megtanulni, és a magabiztosság már fél siker :)

2013. márc. 29. 19:39
 7/13 A kérdező kommentje:
Edit, én is orvosira jelentkezek :) csak valahogy megfáradtam...
2013. márc. 30. 18:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van összességében nagy mennyiségű az anyag,amit tudni kell..amiből érettségizni fogunk,de nem lehetetlen, és arról sem szabad megfeledkezni,hogyha bekerülünk orvosira ennél csak jóval többet kell majd tanulni Sikerült már haladnod a tételekkel,amivel kapcsolatban a kérdést kiírtad? :)

(habár szerintem a szóbeli tételek hagyján,én még nem kezdtem azokba bele,de adott részeket tudni fogunk,hogy mik lesznek, szóval az még jó is)

melyik városba jelentkeztél?

2013. márc. 31. 12:28
 9/13 A kérdező kommentje:

Mindegyik orvosit beírtam (a fogorvosit nem), így négy várost jelöltem meg. Ötödiknek beírtam a BME építészmérnökit, de nem hiszem, hogy oda mennék, ha egyik orvosira sem vesznek fel. Akkor inkább várok egy évet. Nekem mondjuk az írásbelivel nem nagyon van bajom (főleg a biosszal), de a fizika szóbelitől marhára félek... meg a biosz szóbeli problémafeladataitól :S

Te melyiket írtad be?

2013. márc. 31. 12:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen a Debreni Egyetemen szeretnék tanulni, egyrészt meglehetősen közel is van, és csak jók a tapasztalatok.. első helynek az orvosit, 2.nak a gyógyszerészt,3.nak a biomérnököt jelöltem :)

nekem a felvételi tárgyaim a biosz és kémia lesz, a bioszra igazán nem lehet panaszom, de januártól tudom,hogy 2 emelt kell rá, így nem elég egy kémia közép, szóval kezdhettem emelt szinten is megtanulgatni a dolgokat :D

2013. márc. 31. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!