Mi értelme a mateknak? Miért kell tanulni?
A középiskolás matek teljesen felesleges tudás, semmi értelme.
Annak fontos, aki matekkal tanulna tovább, de 11. és 12. osztályban matekfakton nyomathatnák a nehéz és bonyolult, érthetetlen feladatokat! Egy nyelvi vagy humán tagozatosnak miért!?
Alapvetően míg a nyelvek, a magyar és a történelem érdekes, elgondolkodtató, hasznos tudást adnak, addig a matek nem.
A matek nem merül fel soha, sem egy társaságban, sem a boltban, sem ügyintézésnél.
Ellenben a nyelvtan megtanít fogalmazni és helyesen írni, az irodalom által verseket és más műveket ismerhetsz meg, tágítja a világnézeted (én is egy irodalomóra miatt kezdtem el Radnótit olvasni, mert tetszettek a versei amit tanultunk). A verselemzés pedig szintén a véleményalkotásról szól, hogy ki tudjuk fejezni magunkat, érvelni, vitázni, ami a mindennapokban hasznos!!!
Matek nélkül nem létezne a világ, de csak bizonyos munkákhoz szükséges, társadalom vagy bölcsészettudományi, államtudományi, jogi, de még orvosi egyetemen sem szükséges a gyökvonás és az egyenletek. A legtöbb felnőtt, aki nem matekkal helyezkedik el, (de még közgazdászok is) elfeljetik a középsulis matek nagy részét...
Kérdező;
már ne is haragudj, de szerinted ki a f©szt érdekel, hogy téged nem érdekel a matek, meg hogy téged mi érdekel? Nem hozzád fog senki igazodni...
Majd a munkahelyeden is rinyálni fogsz, hogy a kiosztott feladat „nem ad neked semmit”, ezért olvasol munkaidőben verseket?
Nem fogjuk bizonygatni, hogy a matek javadra válik. Ha eddig nem sikerült felfognod, akkor csak időpocsékolás lenne. Azt azért halkan megjegyezném, hogy nem az írók tették konfortossá az életedet; én elhiszem, hogy a versek megmelengetik a szíved, de a padlófűtést nem az Anyám tyúkja alapján tették le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!