Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes ennek nekifogni?...

Érdemes ennek nekifogni? (Egyetemkezdés? Halasztás? Diákhitel? )

Figyelt kérdés

Most azon gondolkoztam el, hogy mivel nem állok jól anyagilag, így nem próbálnám meg idén az egyetemet, csak később. Erre milyen lehetőségeim vannak? Újra kellene felvételiznem? (Egyébként államilag támogatottra vettek fel, Miskolcra.) Vagy beszólok az egyetemre, kitöltök valami papírt és jövőév szeptemberétől folytatom vagy így csökken az államilag támogatott féléveim száma?

Azon gondolkoztam, hogy valaki 1 éves OKJ-t el kellene végezni és amellett dolgozni. Amit megkeresek, azt félretenni és azzal a kis tőkével nekifogni a felsőoktatásnak, mert diákhitellel nem akarom magam egy életre eladósítani.

Szerintem azért sokat számít, hogy mennyi idős vagyok, mert általánost is egy évvel később kezdtem, most is nyelvibe jártam.

Köszi a válaszokat! A hülyeségtől kérlek, kíméljetek! :D

2010. aug. 2. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
hát nehéz helyzetben vagy:S akkor tényleg marad a diákhitel:S én se szívesen venném fel, szerencsére nem vagyok rászorulva. de ha más megoldás nincs, akkor muszáj...
2010. aug. 2. 16:03
 12/14 A kérdező kommentje:
De néztem a törlesztését, eléggé arra megy ki, hogy ellehetetlenítsék az embert. Ebbe gondoltam bele, hogy egy msb diplomával még semmire nem megyek, lejár a 12 állami félévem, jön az msc képzés, ahhoz már nem lesz állami támogatás (egy részére már) és akkor? Akkor még nagyobb gondban leszek. :( Ha pedig kijutok az egyetemről és elvégeztem és felvettem a diákhitelt, akkor ugye nem fogok tudni semmit sem betervezni, házat, autót. Úgyhogy sokra nem fogok menni, hogy van diplomám, mert teljes adósságot meg nem szeretnék a fejem felé vállalni egész életemre. :S Nem tudom, hogy mit tegyek... Anyával megpróbálok komolyan beszélni valamelyik nap, leülünk, kikalkuláljuk közösen, megkérdezem, hogy mi az a maximális összeg, amit ide tud(na!) adni és mi az amennyire én a kiadásaimat majd (!) le tudom csökkenteni. :) Ha nem jutunk dűlőre lehet megkérdezem az egyik volt tanáromat, hogy ő mit tanácsol, hogy ha jövőre jelentkezek, akkor szerinte lenne-e esélyem vagy milyen képzést válasszak, bár már sok helyen az OKJ is betelt. Csak ugye az esik nagyon rosszul, hogy ezt se a képembe mondták, hanem elejtett mondatból szőttem tovább a szálat és kérdeztem meg őket. :( Közben én már terveztem a szeptemberben kezdődő életet... Azóta pedig, hogy kiderült, hót idegbaj vagyok... :/
2010. aug. 2. 16:24
 13/14 anonim ***** válasza:

gtk...könyvek nélkül elvagy jól,fénymásolás drága,manapság szkennelve küldözgetjük (igaz nem gazdász,hanem műszakis vagyok,de rengeteg gazdász ismerőssel)

koli 8ezer per hó

buszbérlet 3200

és dolgozhatsz ha akarsz suli mellettt,én is dolgozok elsőtől kezdve

ha dolgozni szeretnél egyetem mellett,irj privit,segitek,rendes hivatalos diákszövetkezet,aki akar,tud dolgozni,szeptembertől májusig kevés a dolgozni akaró diák

diákhitel...diákhiteleztem én is,kb 1 éve nem,mert diákmunkáól megvan a havi 60-70em,albit tartok fenn...te is megtudod...

bsc 7 félév,msc 4 félév,1 féléved még mindig marad,amit csuszol,és ingyen van...

kérdezz nyugodtan,én ide járok 4 éve,másoddiplomámat csinálom szeptembertől

2010. aug. 2. 20:45
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, írok is privit! :D
2010. aug. 2. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!