Érdemes-e nekifogni nyáron a mateknak, ha valaki fogja tanulni egyetemen?
Olvastam már sokféle véleményt, hogy nem nehéz, csak egyszer kell leülni, meg gyakorolni kell sokat, de azt is, hogy még azoknak is nehéz a gazdasági matematika/analízis, akik ötösek voltak matekból szakközépben/gimiben.
Hallottam már, hogy mi a követelmény, az anyag ezekből a tárgyakból és nálunk emelt szinten vették (én nem) és érdemes beszerezni Fröhlich Lajos: Alapösszefüggések matematikából - emelt szint c. könyvét? Vagy valaki tudna adni egy linket, ahonnan pdf-ként le tudom tölteni? Ezer köszönet! :) Esetleg valamit megnézni, amit ajánlotok?:D
Veszíteni semmit nem veszítesz ezzel.
Ha engem is felvesznek, akkor elkérem egy ismerősömtől a könyveit, és elolvasom, nézegetem, olvasgatom stb.
Legalább ennyi előnnyel indulok neki, ami nem hátrány...
Élvezzétek ki a nyarat, és ne szenvedjetek ilyennel:)
Egyetemi könyveket nem érdemes elkérni, és olvasgatni, semmi előnyöd nem lesz belőle, hiszen nem elég a könyv, egy csomó mindenhez kellene a magyarázat is.
Amit esetleg átnézhetsz, az a deriválás meg integrálás, az szinte minden olyan szakon kell, ahol a matek előfordul. És egyetemen elég rövid idő alatt le szokták zavarni:D
Ezeket nem tapasztalatból írtam, szóval nem kell készpénznek venni:)
Köszönöm a válaszod. :)
De hogy gondolod? Most valami könyvben nézzek utána, vagy oldalt ajánlotok? Mert úgy, hogy még sosem hallottam róla (tananyagként), lehet, hogy eléggé nehéz lenne... :/
Köszi!
Valaki tud adni linket?:D
Te jóság!!!!!!!!Még jó,hogy nem lesz mindenkiből professzor,se jó szakember....Mi ez a hozzáállás, hogy ugyanmár nem kell tanulni? Van értelme, kezdj hozzá, és egyre könnyebb lesz,ha megértesz valamit belőle, és nagyobb kedvvel fogod csinálni. MI ez az apátia???????
Mindegy,valakinek a budit is kell takarítania...
Szívesen hozzákezdenék, ha lenne valami olyan anyagom, ami szájbarágósan magyarázza el olyanoknak, akik még teljesen kezdők a témában... :D
Kerestem a neten levezetést, hát az így elsőre nagyon sok volt nekem... :D Nem kérek nagyon aprólékosat, de azért ne a mély vízbe dobjatok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!