Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes-e nekifogni nyáron a...

Érdemes-e nekifogni nyáron a mateknak, ha valaki fogja tanulni egyetemen?

Figyelt kérdés

Olvastam már sokféle véleményt, hogy nem nehéz, csak egyszer kell leülni, meg gyakorolni kell sokat, de azt is, hogy még azoknak is nehéz a gazdasági matematika/analízis, akik ötösek voltak matekból szakközépben/gimiben.

Hallottam már, hogy mi a követelmény, az anyag ezekből a tárgyakból és nálunk emelt szinten vették (én nem) és érdemes beszerezni Fröhlich Lajos: Alapösszefüggések matematikából - emelt szint c. könyvét? Vagy valaki tudna adni egy linket, ahonnan pdf-ként le tudom tölteni? Ezer köszönet! :) Esetleg valamit megnézni, amit ajánlotok?:D

2010. júl. 2. 14:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Talán mindenki könnyebben tudna neked segíteni, ha azt is elírnád, hogy hova mész tanulni és milyen szakra. Így látatlanba kicsit nehéz megmondani, hogy mit is nézz át. A gazdmatek meg az analízis miatt úgy gondolom, hogy vagy matek szakos leszel, vagy pti-is, mi-s. Ezekhez a valséget kell jól tudni, a deriválást, ingtegrálást. Ezek már előnyt jelentenek majd, ha elsős leszel.
2010. júl. 4. 18:37
 12/13 anonim ***** válasza:

79%-os: Én írtam, hogy inkább élvezze a nyarat, vagy ha nagyon akar, akkor nézze át a differenciálszámítást.

"Még jó,hogy nem lesz mindenkiből professzor,se jó szakember....Mi ez a hozzáállás, hogy ugyanmár nem kell tanulni? Van értelme, kezdj hozzá, és egyre könnyebb lesz,ha megértesz valamit belőle, és nagyobb kedvvel fogod csinálni."

Vagy már most elveszi a kedvét az egésztől, mert semmit nem fog belőle megérteni. Szted mi értelme megtanulni előre az egyetemi anyagot? Ahhoz nem árt a gyakorlat meg az előadás sem...

Ennyi erővel nem is kellene egyetemre járni, mert meg lehet tanulni könyvből...hát a nagy fenét.

Ha év közben, amikor kell normálisan tanul, akkor menni fog neki...

Mindent a maga idejében...

2010. júl. 4. 18:58
 13/13 A kérdező kommentje:

ME-GTK gazdaság matek I/II. lesz majd nekem... :D

Mondjuk mindkettőben van valami igazság, hogy érdemes átnézni, vagy épp a nyarat élvezni... Nem tudom, hogy ott mennyire lesz sok az anyag... :S

2010. júl. 4. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!