Érdemes ennek nekifogni? (Egyetemkezdés? Halasztás? Diákhitel? )
Most azon gondolkoztam el, hogy mivel nem állok jól anyagilag, így nem próbálnám meg idén az egyetemet, csak később. Erre milyen lehetőségeim vannak? Újra kellene felvételiznem? (Egyébként államilag támogatottra vettek fel, Miskolcra.) Vagy beszólok az egyetemre, kitöltök valami papírt és jövőév szeptemberétől folytatom vagy így csökken az államilag támogatott féléveim száma?
Azon gondolkoztam, hogy valaki 1 éves OKJ-t el kellene végezni és amellett dolgozni. Amit megkeresek, azt félretenni és azzal a kis tőkével nekifogni a felsőoktatásnak, mert diákhitellel nem akarom magam egy életre eladósítani.
Szerintem azért sokat számít, hogy mennyi idős vagyok, mert általánost is egy évvel később kezdtem, most is nyelvibe jártam.
Köszi a válaszokat! A hülyeségtől kérlek, kíméljetek! :D
Meg kell kérdezni a tanulmányi osztályon, hogy lehet-e rögtön passzív félévet kérni.
Valahol lehet, van ahol kell hozzá bizonyos számú teljesített félév.
Ha lehet passziváltatni, akkor azok nem számítanak bele az államilag támogatott félévekbe.
Rendben van, köszönöm a választ.
Hát nem tudom, hogy mit csináljak, mert anya erősködik, hogy próbáljam meg, meg ott a diákhitel is, de utánaolvastam és az teljes kirablás. :S Nem akarom az egész életemet előre eladósítani. Egyébként szeretnék maradni valami hasonló OKJ-n, ami a szakhoz kapcsolódik, mindegy, azzal nem lenne gond. Szerintem felvennének a régi iskolámba, inkább azzal, hogy ez tényleg jó döntésnek minősülne-e és lenne-e értelme. :(
értem a problémát így már, én javasoltam, hogy anyukádék fizessék a költségeket.
sajnos nem tudom, hogy kilo+könyvek ilyesmi mennyi lenne, de ha így álltok anyagilag, akkor mindenképp halassz egy évet szerintem és dolgozz (ha találsz munkát) nem lesz gáz, hogy pár évvel idősebb vagy a többieknél, nem mindenki 18 évesen, rögtön érettségi után kezdi az egyetemet. semmi hátrányod nem lesz belőle, ha halasztasz.
jah, még egy másik fontos dolog: okj-s képzés 23 éves korig ingyenes, szóval tényleg jó lenne, ha munka mellett tudnál még valamit tanulni. de mivel pénzhiány miatt halasztanál, szerintem a munka legyen az első, azt keress előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!