Fizika háziban valaki segítene?
Egy kis bogár indul el egy 10 cm oldalélű fakocka P csúcsából. Legalább mennyi időre van szüksége a bogárnak ahhoz, hogy elérjen a kocka legtávolabbi Q csúcsához, ha a bogár sebessége 1 cm/s? Hányféle úton mozoghat a bogár, hogy a legrövidebb idő alatt odaérjen?
Egy kémiaszertárban egyforma üvegekben tárolják a vegyszereket. Az egyik üveg tele van glicerinnel, a másik éterrel. A glicerines üveg tömege 2290 gramm, az éteresé 1471 gramm. Mekkora az üres üveg tömege?
A másodikat vágom, sűrűséggel kell:
ró = m/v
Vüvegbelseje * RÓglicerin + mÜveg = 2290g
Vüvegbelseje * RÓéter + mÜveg = 1471g
Ha behelyettesítesz, akkor ki tudod vonni a két egyenletet egymásból, kijön az üveg belsejének térfogata, aztán azzal ki tudod számolni valamelyik benne lévő anyag tömegét és kivonni belőle.
Amúgy valahogy úgy is meg lehet csinálni, hogy 1l-nek veszed az üveg űrtartalmát, de azt most nem dobja ki az agyam.
#5 hogyan vezeted le szimmetriai okokkal?
Amúgy A-->B esetén 6 legrövidebb út van.
Ha kiteríted a kockád, akkor az út is ki lesz terítve ezen az ábrán, és itt az A-->B szakasz a legrövidebb út.
#8 Amit lerajzoltál, ugyanaz amit én mondtam. Tehát lemásoltad a válaszomat, önálló gondolatod nem volt.
A szimmetriaelven történő bizonyítást rád bízom.
Feleslegesnek érzem, hogy én itt bizonyítást adjak, pusztán azért hogy a hozzá nem értő tudatlanok lepontozzanak, mint az 5-ös válaszom is.
Nem, én adtam egy tök másik bizonyítást.
Te semmi hasonlót nem mondtál, viszont amit igen, az, úgy gondolom rossz, legalábbis én nem tudom befejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!