Írjon le egy olyan kísérletet, amelyben az Ön által megadott esemény bekövetkezésének valószínűsége 0,45. Mi lehet erre példa?
Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 13:19
11/15 anonim válasza:
Első vagyok. Túlbonyolítjátok. Veszel pl olyan példát, hogy kalapból húzol cetlit. A cetlin lehet női vagy férfi név. Nőiből van 45, férfiból 55. Mennyi a valószínűsége, hogy nőt húzol?
Kedvező eset: 45
Összes eset: 100
Valószínűség 0,45=45/100
És ennyi.
12/15 anonim válasza:
Kutyás vagyok!
Első! Az én feladatomnak is ez a logikája. O.o
Nem értem a tiéd miben különbözik. De amúgy ha olvasod a kommenteket akkor láthatod, hogy nem jó így a számításunk....ha vki tudna segíteni az kérem tegye meg!!
Már engem is érdekel! :D
13/15 anonim válasza:
a kritizáló vagyok! :D
a 14:54-es az jó
A tied is jó volt,maga az amit felírtál,csak rosszul magyaráztad el,100ból egy kutya kihúzása adja azt az esélyt :)
14/15 anonim válasza:
Első vagyok. Kutyás! A tiéddel az a rossz, hogy te %-nak írod! Nem 0,45% valószínűség kell, hanem 0,45. A valószínűség 0 és 1 közötti szám lehet. Amúgy meg a megoldásom jó, pont most tanultuk fősulin is...
15/15 anonim válasza:
Kutyás vagyok :D
Azt hiszem már értem! :)
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!