Megoldanád nekem ezeket?
A, 4(x+2)-7(x-1)+9(3x-4)=30
B, 3(2x-1)-5(x-3)+6(3x-4)=83
C, 0,6(x-0,6)+0,8(x-0,4)=1
D, 1,3(x-0,7)-0,12(x+10)-5x=-9,75

Te sem szereted,látom :)
Majd akkor valaki más :)

Akkor kérj meg vkit, hogy magyarázza el. Ne pedig azt, hogy leírja a megoldást. Annak totál semmi értelme. Érettségin nem fogsz tudni megkérni senkit...
Kicsit OFF, és nem feltétlen a kérdezőnek: Azért hisztizik most kb minden végzős a matek érettségi miatt, mert tök nagy divat lett ez, hogy mással íratják a házijukat.
Nem mondom, hogy én szent voltam, előfordult, hogy reggel a barátnőmről írtam le a megoldásokat, de akkor nem hisztiztem doga után, hogy milyen nehéz volt, meg mekkora köcsög a tanár.
Igen,tudom,igazad van :)
Csak reméltem hátha valaki,aki érti megcsinálná nekem.

Na jó, ha nem érted... Az másodikat leírom, ugyanaz a szisztéma a többire is.
A zárójeles összeg mindkét tagját be kell szorozni az előtte álló számmal. Tehát: 3x2X - 3 -5X + 15 + 18X -24. Ez egyenlő: 19X -12, ami 83.
Hozzáadsz mindkét oldalhoz 12-t, marad 19X=95
Ebből X = 5
Az előző voltam.

Zárójelet mindig úgy kell felbontani, hogy a zárójelben lévő mindkét tagot meg kell szorozni a zárójel előtti számmal.
Egyenletet pedig úgy kell rendezni, hogy az egyik oldalon mindig csak egy darab x maradjon.
És mindig mind a két oldallal ugyanazt kell csinálni.
Ha az egyik oldalról elveszel 5-öt, akkor a másikról is el kell venni...
Azt hiszem kezdem érteni :)
Megcsinálom itt az A-t, majd leellenőriznétek?
Szóval:
4(x+2)-7(x-1)+9(3x-4)=30
4x+8-7x-77+27x-36=30
-30x-41=30
X=-30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!