Valaki lenne oly kedves és megoldaná ezt? (Matematika, algebra,8. oszt)
Nem ertem, kerlek segitsetek!!!
A)
Két szám, az egyik 15-tel nagyobb a másiknál, összeguk 124. Melyek ezek a számok?
B)
15-tel több lány volt mint fiu. Összesen 124en voltak, hany fiu es hany lany volt?
C)
124kg lisztet ketté osztottak, egyikbol kifli a másikból kenyér készült. A kenyerhez 15kg-val több lisztet használtak. Hany kg lisztbol csináltak kiflit?
Kérem szépen segítsetek nagyon nem megy es most rohadt nagy bajba vagyok holnapra kell!!! Pls Pls
A. Az egyik szám x, amásik x+15. Összegük: 2x+15=124, ebből x=54.5 tehát a két szám: 54.5 és 69.5
B. Ugyan az az egyenlet, 69.5 fiú, 54.5 lány.
C. Megint ugyan az az egyenlet, 54.5kg
Nem tudom, hogy hogy lesz fél fiú és fél lány, de ez jön ki megoldásnak. Lehet, hogy 1 ember nem tudja eldönteni hogy milyen nemű.
ha tényleg gondolkodtál rajta és nem ment, akkor roszul csinálod. figy, egy mérnöki tipp probléma megoldásra:
van a kérdésed, jelen esetben 3 egyforma:
kezd el írni ahogy olvasod és lényeges részre érsz, csak tényleket felírni. (2 szám: a és b) (egyik 15-el nagyobb: b=a+15) (összegük 124: a+b=124)
mivel b=a+15 ezért a+a+15=124 lesz amit ha leegyszerűsítesz 2a=109 lesz. Ebből tudod, hogy a=54,5; b=a+15=69,5.
mindíg a legegyszerübben kell látni a dolgokat, ha bonyolítják a dolgok bontsd szét pici részekre, amiket értesz, oldd meg külön külön, a végén összerakod a megoldásokat.
nem tudom ez így segít-e, de hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!