Sürgős! Valaki megoldaná és levezetné nekem? 5x+6y=13 7x+18y=-1
Figyelt kérdés
2010. ápr. 25. 12:29
11/19 anonim válasza:
12:45
nem értem a levezetésed, miért kéne -3-mal megszorozni az első egyenletet?????
12/19 anonim válasza:
azért hogy essen ki az y és így megtudjuk az x et
13/19 anonim válasza:
ha megmondod mennyi az y és leellenőrzöd és jó, akkor elhiszem, hogy a te eredményed jó ;)
14/19 anonim válasza:
Azért szorozta be az első egyenletet mert az egyenlő együtthatók módszerével csinálta, ami szerintem is jobb. Így:
5x+6y=13 /*(-3)
7x+18y=-1
-15X-18y=-39
7x+18y=-1
Most adjuk össze a két egyenletet, mert akkor kiesik az y. És lesz:
-8x=-40
x=5
És behelyettesíted. Szerintem könnyebb.
15/19 anonim válasza:
igen, közben rájöttem, csak megzavart a teljesen hibás végeredménye...
16/19 anonim válasza:
ja az eredményért bocs. de sztem is jobb az együthatós módszerrel
17/19 anonim válasza:
nem hiszem, hogy a kevésbé egyszerű megoldás a jobb egy könnyű egyenletrendszernél ...te is elrontottad a számolást, mert elegánsan akartad megoldani
18/19 anonim válasza:
13:26
vmit félreértettlél ..én nem akarok veszekszeni se semmi csak egy 8 adkikosnak könnyebb ez a megoldás de a te megoldásod is pompás. bocs ha vmit félreértettem
19/19 anonim válasza:
én 8-ban még így tanultam, a te módszeredet csak gimiben...veszekedésről szó sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!