Minek tanuljak tovabb ilyen tantargyakhoz van erzekem es ilyesmik erdekelnek?
Irodalmat rettento konnyen tanulom es szeretem is. Ebbol 5-os vagyok
Angollal is ugyan igy vagyok. Ebbol is otos vagyok
Ezt a kettot szeretnem duplazni erettsegin.
Emberekkel szeretnek mindenkeppen foglalkozni.. Szeretem a gyerekeket es az idoseket is.
Szeretek utazni, es nem birom a monotonitast .
Szeretem a valtozatossagot , es erdekel hogy az emberek mit miert csinalnak.. szeretem megfejteni oket.
Hobbim az enekles es a fozes, sutes.
Erdekelnek a betegsegek.. folyton kutatom hogy milyen betegsegnek milyen tunetei vannak :D ami lehet betegesen hangzik , de tenyleg erdekel.
Igazabol tantargyak kozul egyedul a matek az ami nem igazan megy.. ebbol 2-3as vagyok...illetve a kemia..
De furcsamod a bioszt meg imadom.. :)
Jovo honapban nyelvvizsgazom , es erettsegin semmibol nem tervezek emeltezni mert inkabb a biztosra mennek..
Szerintetek ezek alapjan mi az a szak ami nekem valo lenne?
En nem tudok donteni.. nagyon sokminden erdekel...
Koszi
19/L
óvónő, vagy tanító érdekel?
védőnő? Bár ehhez kell azért kémia
Nagyon szivesen lennek tanito... ovono is.. csak en a jovomet kulfoldon kepzelnem el..
Angliaban talan..
Es tanito vegzettseggel sokra nem mennek :/ :)
Elsőként a pszichológus ugrott be, másodiknak az ápoló. Harmadiknak pedig az idegenvezető, ahhoz jó lenne még legalább egy idegen nyelv.
Orvosira eleve emelt érettségi kell bioszból és fizikából vagy kémiából, pszichológusképzés az ELTÉ-n van emlékeim szerint, meg kéne nézni a felvételi követelményeket.
Az a helyzet, hogy amit leírtál, annak a nagy része szinte minden hasonló korú lányra igaz, a betegségek iránti vonzódásod talán az egyetlen, ami különbözik a nagy átlagtól. Nővérként dolgozhatsz külföldön is, háziápolóként, jól is lehet vele keresni. Pszichológusként legfeljebb a szabadidődben utazgathatsz, vagy tényleg közel anyanyelvi szintre fejleszted az angolodat, a középfok kevés.:-) Idegenvezetéshez nem kell a biosz, inkább egy kis művészettörténelem, meg persze a nyelvek.
6# nem kötelező emeltezni, anelkul is lehet duplázni
kérdező : akkor mi lenne ha külföldön tanulnal?
Attól, hogy nem kötelező emeltezni, a legtöbb szakra már elvárás, úgyhogy mindenképp nézz utána a szakoknak, képzéseknek a felvi.hu honlapon, ott van a követelmény is. Egyébként az már önmagában segíthet, ha megnézed a szakok listáját, hátha valami felkelti az érdeklődésedet, érdemes utánajárni (csak figyelj arra, hogy jelenleg elsődlegesen a keresztfélévesen induló képzések jelennek meg, az meg jóval kevesebb, mint az összes, szeptemberben induló képzés).
Gyógypedagógia, konduktori képzés? Ezekkel el lehet helyezkedni külföldön is akár, igény sajnos mindig van rá, és a magyar módszerek nagyon híresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!