Nagyon gyenge vagyok MATEKBÓL! Mit tudnék csinálni?
Nemérdekel senkit, ha 2-es megvan már hagyd a matekot menj valami jó pályára amihez matek nemkell, Például lehetsz angoltanár vagy valami fordító, sok pénzt kereshetnek, semmi matek nem kell majd ahhoz! NEm mindneki jó matekból, sőt... Többségük 2-es szintet ép hogy teljesíti... Ha nem megy nem megy, nem kell erőltetni :D
2010. márc. 15. 18:47
Matekból kell érettségizni! Én magán matek tanár vagyok és tudom, mert nap mint nap keresnek meg a legkülönfélébb problémákkal. Ha van kedved szívesen segítek (Bp-i vagyok).
2010. márc. 15. 18:56
3/22 A kérdező kommentje:
:) jo lenne a segitség de én meg Bosodi vagyok :)
Ám nem azzal van a hangsúly, hogy matek jövöre, hanem az hogy matek most éretségin. És ugy érzem, hogy nem fog menni :S hiába "adok bele mindent"
4/22 A kérdező kommentje:
Mindenki azt mondja hogy még a hülye is megcisnálja az éretségit 2-esre. Én nem vagyok benne ilyen biztos hogy én nekem menni fog...annyira tréjj a helyzet :(
Én 14 éves vagyok,és már most azt gondolom,hogy biztos nem fog menni a matek érettségi,még kettesre sem.
De ha valami nem érdekel,akkor azt nem is tudok megérteni vagy megtanulni.A matek nem is tanulható tantárgy,mert csak számok és logika,nyers és száraz tantárgy az egész.Szerintem is unalmas,DE NE ADD FEL OLYAN KÖNNYEN.Ha a kettes megvan,már pedig csak meg lesz,akkor nyert ügyed van.Én is a kettesre fogok hajtani matekból:D:D
2010. márc. 15. 19:35
1.ne beszéld be magadnak, hogy úgysem fog menni, mert ez az "önmegvalósító" jóslat, tudod a gondolatnak mozgató ereje van...
2.én ugyan ebben a cipőbe jártam tavaly és nekem az használt, hogy mindent elölről kezdtem. az alapokat kezdtem tanulgatni és egyre nehezebb feladatokat kezdtem megoldani.ne úgy menj a tanárhoz hogy, nem értesz semmit és magyarázzon el mindent, hanem az óra előtt gyakorolj, olvasd el az anyagot, gondold végig és legyen konkrét kérdéseid, ha már vannak kérdéseid az azt jelenti, hogy valamennyire átlátod az alapokat:);)Sok sikert és ne légy ilyen negatív magaddal!!!
2010. márc. 15. 19:54
7/22 A kérdező kommentje:
Thx a biztatásokat :)
A tanárhoz nem tudok fordulni mert magasrol le**rja hogy megy-e vagy nem, neki az a lényeg hogy átvettük és már tudnunk kéne.
Az osztályom 95%-a a 2-re gyúr...!
De ez nem mentség természetesen, nekem tényleg nem megy! :S
nálunk ugyanez volt..de komolyan..az is eszembe jutott, hogy esetleg gyakorold be a típus feladatokat, mert akkor mechanikusan megtudod írni őket és így simán össze lehet szedni egy 2-3mast!
2010. márc. 15. 21:24
Ha magántanárral sem megy, akkor érdemes logopédushoz fordulni.
2010. márc. 15. 22:29
én 10.es vagyok és nagyon sík a matekhoz. általánosban is2es 3as voltam. aztán jött a középsuli. 9.ben 3as félévkor. év végén már csak kettes.10.eslő félévében új tanárt kaptunk majdhogynem megbuktam.. az utolsó pillanatban feleltem a kettesért..mint utóbb kiderült azért mentünk át ,mert az a tanárunk elment szülni és nem akart senkit megbuktatni. aztán most másik tanárunk van..vele második félévben 1 dolgozatot írtunk amit 2es lett, az is csak éppen hogy, mert 19 ponttól volt kettes, és nekem meg 20 pontom volt..én már azon gondolkodtam, hogy elmegyek arra a vizsgálatra ahol megállapítják, hogy HÜLYE VAGYOK a matekhoz és felmentenek..mert ez így csak egyre rosszabb..év végén pedig nem kéne megbukni..amúgy nekem is azt mondják, hogy az érettségin milyen könnyű összeszedni 20 pontot..lehet, de nem akkor ha az ember azt se tudja kiszámolni, hogy mennyi a háromszög területe..
2010. márc. 16. 11:08
Kapcsolódó kérdések: