Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a megoldása ennek a matemat...

Mi a megoldása ennek a matematikai feladatnak?

Figyelt kérdés

Adott egy 5x7-es téglalap, melynek sarkait levágtuk. A vágás után maradt síkidom területét jelöljük T-vel. A sarkakról levágott derékszögű háromszögek befogói x,y illetve 5-x,7-y. Milyen tetszőleges x és y értékek mellett lesz a belső síkidom területe maximális? Segítségedet előlre is köszönöm!

Ábra: [link]

#téglalap #maximális terület
2014. aug. 23. 18:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem jó, nem jó. Már így a feladat megfogalmazásban is ellentmondás van.

Honnan szeded te ezt a feladatot? :)

2014. aug. 24. 22:16
 12/16 A kérdező kommentje:
A feladat az én fejemből pattant ki. :)
2014. aug. 24. 23:17
 13/16 A kérdező kommentje:
Az alap gondolat az az lenne, hogy van egy felület, ahova el szeretnék helyezni egy feliratot átlósan, és ezt a lehető legnagyobb méretben szeretném kivitelezni.:)
2014. aug. 24. 23:20
 14/16 anonim ***** válasza:
A kutya fáját, én meg itt töröm rajta a fejem. Az előbb még sz@rás közben is ezt számolgattam fejben. :)
2014. aug. 24. 23:28
 15/16 A kérdező kommentje:
De attól függetlenül, hogy én találtam ki, ez még egy matematikai probléma amit meg lehet oldani , és én is szoktam a wc-n gondolkodni. :)
2014. aug. 25. 00:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Na de most mond azt nekem, hogy nem jó feladatot találtam ki magamnak (meg még nektek is) igy kb. a nyár utolsó hetére! :)
2014. aug. 25. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!