Mekkora egy derékszögű háromszög oldala, ha az átfogó 300 cm, és az egyik befogó 135cm?
Figyelt kérdés
Egy kerti játszóteret építek a gyerekemnek. Egy toronyhoz 3 méter hosszú csúszdát szeretnék tenni, aminem az induló magassága 1,35 m-en van. Az a kérdés valójában, hogy a toronytól milyen messze lesz az érkezés. Ugyanezt 2,5 m-es csúszdával is kiszámolhatnátok. Köszönöm a segítséget.2014. febr. 7. 13:03
1/3 anonim válasza:
Pitagorasz-tétel! (a^2 + b^2 = c^2)
Első feladatban szó szerint le vannak írva az adatok. Másodikban és harmadikban a csúszda hossza az átfogó, az induló magasság az egyik befogó, kérdés a másik befogó)
2/3 anonim válasza:
Azt hittem, hogy egy 8.-os gyerek házi feladata, de döbbenten olvasom, hogy felnőttről van szó...
Segítek: sima pitagorasz tétel elég. (A szögfüggvényekről nem is beszélve.)
Ugye a gyerekcsinálás könnyebb, mint a 8. osztályos matek?
3/3 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, de utoljára a gimiben kellett matek, a diplomához nem. Köszi
2014. febr. 7. 14:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!