Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 9. osztályba miért kell...

9. osztályba miért kell tanulni kémiát és földrajzot?

Figyelt kérdés
Engem a kémia és a földrajz egyáltalán nem érdekel.Na jó azért a földrajz az egy kicsit érdekesebb.De azt nem értem hogy ha informatikus leszek akkor minek kell tanulni ezeket.Földrajzból és kémiából nem is lesz érettségi.Ezért nekem nagyon jól megfelel a 3-mas év végén ezekből.Csak az érettségis tárgyakból fogok tanulni.Föcit és Kémiát meg puskázom meg néhányszor elolvasom a könyvet és kész.Szerintetek jó lesz ez így?

2013. nov. 18. 21:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
69%

Én közgéz suliba járok, azt nekem is tanulnom kell ezeket.. Hogy mi értelme? Na, az nincs.

Szerintem simán ki fogod bírni puskázással, csak legyél ügyes, ne kapjanak rajta, mert akkor már meg leszel bélyegezve "törzspuskázó" becenéven, aztán utána veszett ügy az egész.

2013. nov. 18. 21:09
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Az ismerösöm is informatikai suliba jár és tanult kémiát

földrajzot most biológiát is . Még ének órájuk is van.

Hogy miért kell? fogalmam sincs. Talán az Oktatási

miniszter tudja. Ő biztos okos????

2013. nov. 18. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kell az óraszám, kell az alapműveltség. Hidd el nem árt, nekem is voltak sőt most bioszom is van és még nem látom hasznát, de valamira csak jó lesz.
2013. nov. 18. 21:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Én már csak az informatikával akarok foglalkozni nekem nem kellenek ilyen hülyeségek.Minek a kémia??? nem leszek kémia tanár és vegyész sem.Minek a földrajz?? nem leszek földrajz tanár.
2013. nov. 18. 21:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Valami ének-szakközépiskolába járó emberke is írta,hogy eddig nem volt náluk kémia meg ilyesmi; és most meg bevezették, azt nemtom mennyire, a zenetanulás és/vagy az idegennyelv rovására.
2013. nov. 18. 21:24
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Magyart meg matekot sem azért tanulsz, mert magyar vagy matek tanár leszel, ebből kiindulni butaság.

Kell az alapműveltséghez és kész. Senki nem fog belehalni.

2013. nov. 18. 21:57
 7/12 anonim ***** válasza:
A monitor mukodese is kemian alapszik, asszem valami apro kristalyokon vagy min (meg nem mondom hirtelen). So ha odakerulsz egyetemre, hogy ezt tanuld, annyi alapod legalabb lesz, hogy mik az alapveto osszefuggesek.
2013. nov. 19. 05:46
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Ilyen elven miért ne menjünk rögtön egyetemre általános után, hisz a tantárgyak 90%-a a kutyát nem érdekli. Ne legyél már hisztis hülyegyerek. 2 évet mindenből kibírsz, legyen meg a 3-as belőle akkor és jónapot. Az meg mellékes, hogy mire te informatikán végzel bárhol, már azokkal lehet majd Dunát rekeszteni.
2013. nov. 19. 12:56
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

"Én már csak az informatikával akarok foglalkozni"

Azt ne tedd ! Nagyon ne, több lábon kell állni, ha bekerülsz egy egyetemre mire mész az informatikáddal, ha nem tudod a többit ? Pl.: matek. Ez hatalmas hülyeség ! Ugyan úgy le kell érettségizned, ha jól tudom kell egy természettudományi tárgy is (?)

2013. nov. 19. 13:51
 10/12 NoodIy ***** válasza:

Általános műveltségnek kell, valamint sosem tudhatod, hogy informatikusként nem pont a vegyiparban fogsz-e elhelyezkedni.

Az se lenne rossz, hogy ha nem cumizna be mindenki valami áltudományos baromságot (pl. a konyhasó káliumozásáról, vagy fogkrém fluoros mérgezéséről...) pusztán az alapvető ismeretek teljes hiánya miatt. A specializáció nem egy jó dolog, a széles látókör KELL!!!

2013. nov. 19. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!