Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ezt a feladatot kaptam házinak...

Rátz Gergő kérdése:

Ezt a feladatot kaptam házinak, és lekell vezetni az egészet, és egyszerűen fogalmam sincs, hogy hogy kezdjek hozzá, és hogy vezessem le, segítene nekem valaki ebben?

Figyelt kérdés

[link]

7. feladat!

2013. szept. 22. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Foglalkozzunk először csak egyik taggal a bal oldali összegből. Hogy melyikkel, az teljesen mindegy, legyen mondjuk a második, tehát az 1/(gyök2+gyök3). Gyöktelenítsük a nevezőt, vagyis szorozzuk be és osszuk is el (gyök2-gyök3)-mal. Ekkor azt kapjuk, hogy (gyök2-gyök3)/[(gyök2+gyök3)*(gyök2-gyök3)]. A nevezőben lévő szorzat nevezetes azonosság, értéke 2-3=-1, ezzel osztva a számláló gyök3-gyök2 lesz.

Pontosan ugyanígy át kell alakítanunk az összes többi tagot. Rendezés után sok minden ki fog esni, ha nem néztem el nagyon, akkor annyi marad, hogy -1+gyökn=9. Innen n=100 adódik megoldásnak.

2013. szept. 22. 19:25
 2/5 anonim ***** válasza:

A 6/a így megy:

[link]

-KA-

2013. szept. 22. 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:

A 6/b pedig így:

[link]

-KA-

2013. szept. 22. 21:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2013. szept. 22. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Szívesen, máskor is!

-KA-

2013. szept. 23. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!