Holnapra kell beadni a fizika házifeladatokat, de sajnos egyet sem értek közülük?
A helyzet az, hogy hibátlannak kell lenni, és kidolgozottnak, ellenkező esetben karó :S
1. feladat
Egy vonat a 20 km - es távolság első felét 20 km/h, a másik felét 30 km/h átlagos sebességgel teszi meg. Mekkora az egész távolságra számított átlagsebesség?
2. feladat
Egy test mozgása három egyenletes mozgásszakaszban folyik le: először 150 másodpercig 7 m/s sebességgel halad, majd egy percig 20 m/s sebességgel, végül 2 percen át 15 m/s sebességgel. Mekkora az átlagsebesség a mozgás folyamán?
3. feladat
Egy motorkerékpáros 10 s ideig 80 km/h sebességgel haladt, majd 20 s ideig 20 km/h sebességgel. Mennyi az átlagsebesség:
a) a mozgás kezdetétől mért 20 s alatt,
b) a mozgás teljes időtartamára számítva?
4. feladat
Egy gépkocsi az útjának egyharmad részét 60 km/h átlagsebességgel, kétharmadát pedig 90 km/h átlagsebességgel teszi meg. Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
5. feladat
Mekkora utat tesz meg 20 s alatt az az egyenletesen mozgó csónak, amelynek sebessége 7,2 km/h?
TUDOM, hogy ez hatalmas kérés, nem is kérem, hogy oldjátok meg mindet, de ha valaki 1-2-t leír részletesen, az már nekem hatalmas nagy segítség. És a másik kérésem, hogy csak az segítsen, aki 100% pontossággal tudja, ugyanis rengeteg múlik ezen, a magántanárhoz csak jövőhéten tudok eljutni :( Szégyenlem, hogy nem értem a feladatokat, de sohase értettem az ilyeneket, viszont jövőhéttől belehúzok.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
4. feladat
Egy gépkocsi az útjának egyharmad részét 60 km/h átlagsebességgel, kétharmadát pedig 90 km/h átlagsebességgel teszi meg. Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
EZ MEGOLDVA, A TÖBBI MÉG ÉRDEKELNE
1.
20/(20/20+20/30)
2.
(7*150+60*20+102*15)/(150+60+120)
3.
a
[10*(80/3,6)+10*(20/3,6)]/20
b
[10*(80/3,6)+20*(20/3,6)]/30
4
60/3+90/2
5
20*(7,2/3,6)
elnézést kérek,hogy nem ütöttem be a számológépbe:S
meg írd ki a mértékegységeket,mert a fizikatanár megver ha nem írod ki(kivéve ha nem vagy fizkus és nem egyenletrendszerbe számolsz...)
(1 m/s=3,6 km/h)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!