9. osztályos kémia: Mekkora térfogattal növeli 5g sütőpor a tésztát sütéskor? Hogyan lehet megcsinálni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 13:27
1/5 anonim válasza:
Ehhez kellene egy képlet a sütőpor térfogatnövel hatásáról. Javaslom nyisd ki a tankönyved, másold be ide, és akkor lesz, aki segít. ;)
2/5 A kérdező kommentje:
2 NaHCO3 = Na2CO3+H2O+CO2
2013. febr. 25. 15:59
3/5 A kérdező kommentje:
Elvileg a képlet...
2013. febr. 25. 15:59
4/5 anonim válasza:
Abból kéne kiindulni, hogy a keletkező CO2 gáz lesz. És a gáznak nagyobb a térfogata, mint a kiinuláskor, amikor még úgymond be volt zárva a sütőporba. Tehát 5g sütőporból xg (ezt már te számold ki) CO2 keletkezik, ami y cm3(vagy m3, mindegy) térfogatú. Ez a válasz. Ez a CO2 a sütiben levő kisebb nagyobb buborékokat okozza.
5/5 A kérdező kommentje:
Ohhh köszönöm :)
2013. febr. 26. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!