Mi az egyenlő oldalú háromszög apotémája?
Én még ilyesmiről nem hallottam. Egy nyolcadikos srácnak kéne segítsek.
Vagy egyáltalán az apotéma szó mit jelent?
Egy korábbi feladatnál azt tapasztaltam, hogy kavarodás van az apotéma elnevezéssel. Itt megnézheted:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Szerintem itt is az alaphoz tartozó oldalfelező merőleges, vagyis a szimmetria-tengely hossza.
Kedves első válaszoló, a gugli nem fizet a reklámozásért. Bármelyik kérdésnél megteheted, hogy beírod a gugliba és várod az elismerést. Kár, hogy csak szánalmas lenézéssel tudok szolgálni a felesleges okoskodásodnak cserébe.
Továbbá az egyik oldalhoz húzott oldalfelező merőleges egyben a magassága is, nem? Azonban a magasságot külön kéri, ezért kizárásos alapon a második válaszoló válaszát kell helyesnek elfogadnom. De elég kár, hogy nem tudom biztosan.
Apotemat en eddig ugy lattam csak hasznalni, hogy a beirhato kor kozeppontjat es egy erintesi pontot osszekoto szakasz.
Ez lehet akarmilyen haromszogben, vagy kor kore irhato sokszogben.
Ritkan hasznalt, mert a feladatok tobbnyire megbetuzik az abrakat es nevvel hivatkoznak az egyes szakaszokra.
Manapsag a haznalata inkabb szivozasnak tekintheto, nem igazan a pontos es tomor fogalmazas eszkozenek.
Gpotter válasza a helyes. Csak azért 1rtam be, hogy ha valaki majd később olvassa, akkor kapjon rá választ.
Köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!