Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek kérdések, a tételeimhez...

Matek kérdések, a tételeimhez kellene segitség?

Figyelt kérdés

Össze kell írni az első 10 matektételt.

Leírnék pár feladatot amit nem tudok, kérem aki tudjon segítsen abban amelyikben tud, nagyon fontos.

Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek.

A. (3x-4)a négyzeten - (6x-7)a négyzeten = 0

B. Egy csavar fejének keresztmetszete olyan szabályos hatszög, amelyben a szemközti oldalak távolsága 18mm. Mekkora a csavarfej keresztmetszetének területe?

C. Miért nem egyenlő egy négyzet két átlóvektora?

D. Egy 10cm sugarú körbe írt téglalap oldalainak aránya 3:4 mekkorák a téglalap oldalai?

E. Hány egyenest határoznak meg egy szabályos 17szög csúcspontjai?

F. Ismertessen 2módszert adatok, adathalmazok grafikus megjelenítésére.

G. Milyen kapcsolat van 2 pozitív szám számtani és mértani közepe között?

A válaszokat, megfejtéseket előre is nagyon szépen köszönöm kérem csak moderált válaszadók kommenteljenek.

2012. szept. 1. 18:07
1 2
 11/16 Tom Benko ***** válasza:
Ez nem tanulás. A következô dolgozat kérdéseit is ki fogod itt kérdezni?
2012. szept. 6. 07:03
 12/16 A kérdező kommentje:
MIért is ne? Ha utána átnézem és így jobban megértem, akkor mi akadályoz?? Nemértem hol itt a gond.
2012. szept. 6. 20:39
 13/16 Tom Benko ***** válasza:
Amíg csak segítséget kapsz, semmi. Ha kész megoldást, akkor már sok.
2012. szept. 7. 06:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha jobban belegondolunk, az órán is az folyik, hogy vesznek 2-3 típusfeladatot, megoldják együtt a tanárral, utána a tanár azt mondja, hogy ezek alapján mindenki próbálja meg megoldani. Aztán vagy megy neki, vagy nem. Ha megy neki, akkor ezt bármilyen feladatra tudja általánosítani, ha szükség van rá. Ha nem megy neki, akkor (legalábbis szerintem) minél részletesebben el kell magyarázni, akár lépésről-lépésre is. Innentől már csak gyakorlás kérdése. De ha van egy kis sikerélménye (és azért a 78%-ot szerintem lehet annak tekinteni), akkor már több kedve lesz arra, hogy matekfeladatokat oldjon meg. Az önálló gondolkodás meg csak attól függ, hogy a megszerzett tudást mennyire tudja általánosítani. Ezt úgy értem, hogy egy bizonyos feladat bizonyos lépését vissza tudja-e vezetni egy már (jó esetben magától) megoldott feladat lépés(ei)re.
2012. szept. 7. 22:54
 15/16 Tom Benko ***** válasza:
Viszont az is kell, hogy dolgozzon a feladattal: jó tanár csak irányt mutat.
2012. szept. 8. 23:32
 16/16 anonim válasza:

Mivel most is szerepelnek ezek a kérsések, a D feladattal kapcsolatban pontosítanám a részletes választ:

A kör sugara 10 cs, így a téglalap átlója 20 cm. Csak mert 1 ponton sok minden múlhat:) Hajrá mindenkinek

2016. jún. 9. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!