Sürgős segítség kéne!?
Sziasztok! holnap van a vizsgám,és ma kaptam meg a tételeket,segítség kéne hittanból,és matekból. örülnék ha elmagyaráznátok a matekot,v valami oldalt küldenétek ahol pontosan levn írva. köszi. ja és 8-os vagyok:
a matek: térgeomatria: a,kocka
b,négyzetes oszlop
c,téglatest
és ezeknek a hálója,felszíne,térfogata.
a másik feladat: transzformáció: eltolás négyzetes,és sima papíron.
A hittan:
Ki az ember?
Mit jelent hogy az embernek lelke van?
az élet nagy kérdései(boldogság)
lelkiismeret
ki szorul megváltásra és miért?
Köszönöm a válaszokat előre is:) A lényeg h egy picit rágjátok a számba,mert elég hülye vagyok matekból:S Köszönöm szépen:
sziasztok
Ki az ember? Isten saját képmására megteremtett élőlények
Mit jelent hogy az embernek lelke van? Hibáinkat képesek vagyok megbánni.
az élet nagy kérdései(boldogság)Minden ember a boldogságra törekszik
lelkiismeret Hibáinkra figyelmeztetett, hogy nem jól tettük,megbántuk és Isten megbocsát nekünk ha törekszünk a jóra és ha megbántuk.
ki szorul megváltásra és miért? bűnösök akik vétetek a 10 parancsolat ellen. Mert feloldozást nyerhet.
A kocka térfogata: a^3.
A térfogatot úgy szokták kiszámolni, hogy az alapterületet megszorozzák magával a magassággal, mivel a kocka azért kocka, mert minden éle egyenlő hosszúságú ezért ez a*a*a, tehát a^3. (még részletesebben a négyzet területe a két oldal szorzata tehát a*a, azaz a^2, de a egybe a kocka magassága is)
A kocka területe 6*a^2, mivel itt össze kell adni az alsó és felső négyzetet, illetve a palástot is. Mivel minden éle ugyanakkorra, ezért a kocka összes lapjának ugyanakkora lesz a területe és ezeket kell összeadnunk, egy kockának 6 lapja van ezért 6*, az a^2 pedig egy lapnak a területe.
Négyzetes oszlop:
Ez olyan mint a kocka csak itt a palást téglalapokból áll. Térfogat itt is alapterületszer a magasság, az alapterület itt is a négyzet területe lesz, tehát a^2, a magasság viszont a téglalap b oldala lesz, azért a b, mert az a oldala az a négyzet oldala is lesz egyben. Térfogatot mindig úgy számolunk, hogy alapterület szorozva magasság.
A felszíne meg 2*a^2+4*a*b. Az összes oldal területét össze kell adni. A képletben a 2*a^2 az az alsó és felső négyzet, még a 4*a*b pedig a hasáb palástja, 4 téglalapunk van, a téglalap területe az a*b, ezeket össze kell adnunk így lesz 2*a^2+4*a*b.
A téglatest az egy hasáb(ahogy te említetted négyzetes oszlop) eldöntve. A téglatest térfogata az alapterület szorozva a magassággal, vagyis a^2*b, itt ugye az alapterület lesz egy téglalap aminek a területe a*b, a magasság pedig az oldalnégyzet elé, tehát a lesz, így a*b*a, összevonjuk az a-kat így lesz a^2*b.
A felszíne 2*a^2+4*a*b. Két oldalt van a téglatestnek négyzet lapja, ezek területe az a^2, de mivel kettő van megszorozzuk őket kettővel, így lesz 2*a^2. Van még 4 téglalapja is a téglatestnek, ugye a téglalap területe az a*b, így 4*a*b lesz, ezeket össze adjuk így kijön, hogy 2*a^2+4*a*b.
Hálója alatt nem tudom mit értesz, ha az egy síkba kiterített verziójának területét érted, akkor ez az érték megegyezik a testek felszínével.
Remélem így érthető, ha valami nem tiszta írj.
úristen:D
megy a zöld kéz,nagyon köszönöm nektek,sokkal jövök,kár hogy "idegenek" vagytok:( Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat,mostmár azthiszem menni fog,ha nem jobb legalább kettesre :D
Sziasztok!:)
Rettenetesen köszönöm a segítséget :D Átmentem,igaz nem mondták hogy hanyas,de azt hiszem 3-as lett :D De nem csak ez volt benne. Nagyon köszönöm nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!