Hogyan kell kiszámolni a kocka, téglates, négyzetes oszlop felszinét és térfogatát?
kocka: A=6*a2 V=a3
téglatest: A=2*(ab+ac+bc) V=abc
négyzetes oszlop: keresd meg! :D
A téglatestet jól írta az előző, azonban a kockát nem!
Tehát a kocka: A=6a^2 és a V=a^3.
A négyzetes oszlopét sajnos nem tudom.
Javítsatok ki, ha tévedek, de nem látom be igazán, hogy a négyzetes oszlop és a téglatest között a pozícióján kívül milyen különbség van? Az egyik a nagyobb oldalán fekszik, a másik pedig a kisebbiken áll.
Szóval a kiszámítási mód mindegyiknél teljesen ugyanaz, csak tudni kell, hogy mikor melyik oldal hosszát helyettesítjük a képletekbe, amik egyébként helyesek. Bár nem pontosan emlékszem, hogy mikor, de szerintem az ilyesmit általános iskola 5.-6. osztály körül tanulhattuk!!!
Egyébként az Internet tele van a megoldásokkal ha nem tudod, csak 3 percbe tellene utánanézni kicsit!
Közben javítom is magam!
A négyzetes oszlop és a téglatest nem teljesen ugyanaz, de a kiszámítási módjuk egy csöppnyi logikával könnyen kitalálható!
kocka: A = 6*(a^2) V = a^3
téglatest: A = 2*(a*b+a*c+b*c) V= a*b*c
négyzetes oszlop: A = 2*(a^2) + 4*(a*m) V=a^2*m, ahol m=magasság
Szia!
Egy függvénytáblád véletlenül nincs? Abban minden ilyen hasznos infó benne van :) szerintem érdemes beszerezned egyet, érettségin sokat segít, és ezek is benne vannak :) ***** üdv :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!