1/6 anonim válasza:
Ne már hogy ez problémát okoz.
Nézd át a parciális deriválás definicióját.
Oldj meg mintapéldákat.
Utána ezeket a példákat.
Helyettesítsd be a számokat.
2/6 A kérdező kommentje:
De igen problémát okoz, az én eredményeim:
w´s= -12t-2tz
w´t= -4sy-2sz
és ezek az eredmények nemjók :S
2012. ápr. 28. 18:30
3/6 anonim válasza:
Nem bizony, már ránézésre sem tetszik. Miért van benne még mindig t?
Először helyettesíts be mindenkit w-ba, aztán deriválj parciálisan, és ezután már számolható a kezdeti feltétel.
4/6 A kérdező kommentje:
hát én még mindíg nemértem :) fogalmam sincs hogy mit kéne ezzel kezdeni :) ez van én tényleg hülye vagyok a matekhoz.
2012. ápr. 28. 20:18
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
Valóban célszerű előbb w-be helyettesíteni. Tehát w=-4*st*e^st-5*e^st*t^2-2*st*t^2. Adott változó szerinti (parciális) deriválás esetén a másik változót konstansnak kell tekinteni (s szerint deriválunk -> t konstans). Így dw/ds=-4*(t*e^st+st*e^st*t)-5*e^st*t*t^2-2*t*t^2 adódik például. Ha csak ki kell számolni (2;3)-ban, fogod és behelyettesítesz s=2-t és t=3-at ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!