Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Erre a főiskolai matematika...

Erre a főiskolai matematika példára mi a megoldás?

Figyelt kérdés
[link]
2012. ápr. 28. 17:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne már hogy ez problémát okoz.

Nézd át a parciális deriválás definicióját.

Oldj meg mintapéldákat.

Utána ezeket a példákat.

Helyettesítsd be a számokat.

2012. ápr. 28. 18:15
 2/6 A kérdező kommentje:

De igen problémát okoz, az én eredményeim:

w´s= -12t-2tz

w´t= -4sy-2sz

és ezek az eredmények nemjók :S

2012. ápr. 28. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem bizony, már ránézésre sem tetszik. Miért van benne még mindig t?

Először helyettesíts be mindenkit w-ba, aztán deriválj parciálisan, és ezután már számolható a kezdeti feltétel.

2012. ápr. 28. 19:21
 4/6 A kérdező kommentje:
hát én még mindíg nemértem :) fogalmam sincs hogy mit kéne ezzel kezdeni :) ez van én tényleg hülye vagyok a matekhoz.
2012. ápr. 28. 20:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt egy kis ismétlés a parciális deriváláshoz, nézd át, van benne mintapélda is.

[link]

2012. ápr. 28. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Valóban célszerű előbb w-be helyettesíteni. Tehát w=-4*st*e^st-5*e^st*t^2-2*st*t^2. Adott változó szerinti (parciális) deriválás esetén a másik változót konstansnak kell tekinteni (s szerint deriválunk -> t konstans). Így dw/ds=-4*(t*e^st+st*e^st*t)-5*e^st*t*t^2-2*t*t^2 adódik például. Ha csak ki kell számolni (2;3)-ban, fogod és behelyettesítesz s=2-t és t=3-at ebbe.
2012. ápr. 29. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!