Bencekft kérdése:

Egyenleti megoldás?

Figyelt kérdés

1. Van kettő zsákunk. Ha az egyik zsákot felemelem, és kiöntök belőle x l -t, akkor ugyanannyi l lesz benne, mint a másikban. Aztán egy harmadik zsákot is hoznak, amiben összesen 700 l van, az egyik zsák kétszerese. Mennyi l van összesen a zsákokban, ha egy nagyba öntjük őket?

2. Van két gyerek. Az egyik a, a másik b. Az a gyerek azt mondja, hogy: ' Nekem volt valamennyi kisautóm, ám odaadtam neked valamennyit. Így most egy autóval több van neked, mint nekem. ' A b gyerek ezt mondja: ' Nekem is volt annyi kisautóm, mint neked, de én is adtam oda neked kisautót, de hárommal kevesebbet, mint te. ' Kérdés: Mennyi kisautója van az a, és a b gyereknek? Mennyi kisautójuk van nekik összesen?

2012. márc. 27. 20:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Az első és a második zsákban ugyanannyi liternyi valami lesz. A 700 liter, ami a harmadik zsákban van,az egyik zsák kétszerese, vagyis a két első zsák tartalma együtt. Összesen tehát 2*700 liter = 1400 liter a három zsák tartalma.
2012. márc. 27. 23:10
 2/2 A kérdező kommentje:
kösz. Ma reggel jöttem én is rá, de a másikat annyira nem értem.
2012. márc. 28. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!