Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan adjam össze ezt a két...

Hogyan adjam össze ezt a két törtet, hogy jó legyen? Sehogy se jön ki az eredmény.

Figyelt kérdés

k/2k+1 + 1/(2k+1)*(2k+3)

És az eredmény: k+1/2k+3

De nem szabad a kettőt egyenlővé tennem, mivel a törtek összeadásánál elméletileg nem tudom mi az eredmény....

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2011. nov. 21. 16:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nekem k+1/2k+3 jött ki.
2011. nov. 21. 16:28
 2/19 anonim ***** válasza:
Bocs, szóval k+1/2k+1 jött ki.
2011. nov. 21. 16:28
 3/19 anonim ***** válasza:
írd le paintbe. így senki sem érti, mert lehet a feladat úgy írja hogy alul van a 2k+1 de te ott ezt nekünk nem jelzed zárójellel, így lehetetlen megoldani a feladatot.
2011. nov. 21. 16:30
 4/19 Mugen ***** válasza:

[link]

Ez egy matekos weboldal. Jelenleg ezt írtad be. Biztos ezt szeretted volna beírni nekünk, ami az Input mezőben van? Ha nem akkor zárojelezz addig, amíg az nincs odaírva ezen amit szeretnél látni.(ezt úgy tudod megtenni, hogy a legfelső részen pakolgatod a zárójelet, nyomsz egy enter-t, ilyenkor újra kiszámítja az adott feladatot és az input is változik.) Ha ez megvan add fel itt újra a kérdést.

2011. nov. 21. 16:40
 5/19 A kérdező kommentje:

Igen, jól másoltam be. Ezt nem igazán lehet eltéveszteni, tekintve hogy három tört az egész....

Első, neked hogy jött ki? Leírnád a levezetést, kérlek?

2011. nov. 21. 16:50
 6/19 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem ez csak 2 tört. Vagy a második tört nevezője nem (2k+1)*(2k+3)?
2011. nov. 21. 16:53
 7/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: sehogy se hozza ki azt az inputot, amit én szeretnék. Az enyémben a k-t töröm 2k+1-el és a második törtben pedig 1-et török (2k+1)*(2k+3)
2011. nov. 21. 16:53
 8/19 Mugen ***** válasza:
Nos ezek szerint nem nézted meg a linket amit küldtem neked. Ott 2 db tört szerepel. Légyszíves legalább vedd a fáradtságot, hogy megnézed azt amit küldünk neked, ha már megcsináljuk helyetted a feladatot.
2011. nov. 21. 16:54
 9/19 Mugen ***** válasza:

Ezek szerint ezt szeretted volna:

[link]

2011. nov. 21. 16:55
 10/19 A kérdező kommentje:

A megoldással együtt három tört. amit össze kell adni, az kettő.

Első válaszoló - és egyben ötödik -, hogy jött ki az eredmény? Hogy vezetted le?

2011. nov. 21. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!