Jó e a megoldás? Fizika 10. O
Egy 50 L űrtartalmú tartály 30°C hőmérsékletű gázt tartalmaz.A tartály a környezetétől nincs légmentesen elzárva. A gáz hányad része távozik a tartályból ha a gáz hőmérséklete 50°C emelkedik (gázt tekintsük ideálisnak)
Én először is behelyettesítettem ebbe a képletbe
V1/T1=V2/T2
Így az lett 50 dm³/30=V2/50 szoroztam 50-el Elosztottam a 50-et 30-cal
És V2=83,3333
V2-V1=33.3333
És az osztva 50el
És akkor a 66% távozott.Ez nem így van a TK Hátuljába,azt akarom kérdezni,hogy mit rontottam el?
Köszi előre!
Nincs legmentesen lezarva, tehat n valtozo, viszont a terfogat es nyomas allando:
n1T1 = n2T2
n1* 293 = n2 * 323
n2 / n1 = 293/323 = 0,91
Vagyis 9% tavozott.
És miért szorzás van, nem osztás? Szóval V1*T1 a Gay-Lussac I.törvénye szerint,osztani kell nem szorozni.És hogy jött ki az n
n2 / n1 = 293/323 = 0,91 Mikor te elosztottad de még mindig 2 ismeretlen volt? A könyvben a megoldás 6.6% de az lehet,hogy a könyv pontatlan számolása miatt van. Amúgy köszi :)
BKRS az általános gáztörvénnyel számolt, lehet, hogy még nem tanultátok. n az anyagmennyiség mol-ban.
Nálad az a hiba, hogy Celsius fokkal osztottál, pedig Kelvinnel kell!! Ha átszámolod Kelvinbe, kijön a 6,6%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!