MATEK geometriai feladat[10. ]?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az egyik házimon nem tudtam eligazodni.. senkitől nem várom el ,hogy oldja meg, csak valami irányt adjon ,hogy mégis hogy is kéne megcsinálnom...
Tehát: egy egyenlő szárú 3szög 1külső szöge 87fok...Mekkorák a szögei? én arra jutottam ,hogy ennyi adattal nem tudom kiszámolni xD kéne még valami távpont szerintem...mert ugye a külső szögek összege 360fok, a belsőké 180..de annyi adattal, h az egyik külső szöge 87fokos..mit kezdjek?:O
Válaszokat előre köszönöm!
2011. szept. 7. 23:34
1/7 anonim válasza:
egy külső szög és a mellette lévő belső szög összege 180fok, ennyiből már megkell tudnod mondani őket :D
2/7 A kérdező kommentje:
hát tegyük fel ,hogy pl az alfa' a 87 akkor alfa:93..
Akkor a másik 2belső szögre mégis miből kövekeztessek?:D
2011. szept. 7. 23:46
3/7 anonim válasza:
egyenlő szárú -> 2 egyenlő szöge van
4/7 anonim válasza:
Rajzolj le egy egyenlő szárú háromszöget. Aztán jelöld be rajta a külső szöget. Utána az eddigi válaszok alapján próbáld meg kiszámítani a belső szögeit.
5/7 anonim válasza:
ne felejtsd el, hogy egyenlő szárú háromszögről beszélünk. Két alapon fekvő szöge =. + a külső és belső szögösszeg = 180 fok, valamint a külső szög = a két nem mellette fekvő belső szög összegével. Ebből már fel kell tudnod írni két egyenletet. Ügyelj arra, hogy két megoldási lehetőség van, mert nincs megadva, melyik külső szögről van szó!
6/7 anonim válasza:
00:14 szólj, ha sikerült megoldanod ;) szívesen segítek akár priviben is.
7/7 Naga_Chevalier válasza:
GEOMETRIA FELADATOKNÁL MINDIG RAJZOLJUK LE AZT AMIVEL SZÁMOLNI FOGUNK!!! RAJZOK NÉLKÜL CSAK HOSSZADALMAS GYAKORLÁS UTÁN TUDSZ MAJD SZÁMOLNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!