Ha 1 kenyér 2kg + fél kenyér, akkor hány kg 2 kenyér?
én sem értem :(
hogy jön a feladatleírásba a 2kg?? ez kicsit olyan, mint a "nevem Anita, k nélkül. dehát abban nincs is k!
igen, azért mondom"
logikátlan az egész
Vizuális segítség a gyengébbek kedvéért:
Ebből látszik hogy a két rész pontosan ugyanakkora, mivel egy kenyér nem állhat egy fél részből meg pl. egy háromnegyed részből mert az már több mint 100%.
Elképesztő...
Képzelj el egy kétkarú mérleget:
A bal oldali serpenyőben vagy egy egész kenyér, a jobb oldalon egy fél kenyér meg egy 2kg-os súly.
Így a mérleg egyensúlyban van.
A mérleg állapota:
Egy egész kenyér <<<<<|>>>>> Fél kenyér + 2kg-os súly
Szeretnéd tudni, hány kg egy tömege.
Azt kell elérni, hogy az egyik serpenyőben csak kenyér, a másikban csak a súly legyen.
A legegyszerűbben ez úgy érhető el, ha a jobb oldalról leveszed a fél kenyeret, így ott csak a súly marad.
A mérleg állapota:
Egy egész kenyér <<<<<|>>>>> 2kg-os súly
De ahhoz, hogy az egyensúly megmaradjon, a bal oldalról is el kell venni fél kenyeret, vagyis az ott levő kenyér felét, így ott marad egy fél kenyér:
A mérleg állapota:
Fél kenyér <<<<<|>>>>> 2 kg
és a mérleg egyensúlyban van!
Látható, egy fél kenyér 2 kg tömegű
Egy egész kenyér ennek a kétszerese, vagyis
egy kenyér = 4 kg
és ezért
2 egész kenyér = 8kg.
================
Hát most már én is kételkedem...nem hiszem el, hogy valaki nem tud ennyire elvonatkoztatni a szövegtől és leírni egy egyenlettel...hihetetlen.
De ne csodálkozzunk...egy harmadéves főiskolást korrepetálok matekból és nem tud egy egyismeretlenes egyenletet rendezni.
Ahamm...én azért nem értettem mert a szöveg nincs normálisan tagolva, ezek után számomra: 1 kenyér=2kg + fél kenyér, vagyis 3 kg. Mert maga a feladat mondta, hogy 1 kenyér 2 kg. És még kell annak a fele.
Köszi mindenkinek, aki leírta a megoldást.
Atyaságos szent habakukk...
Visszavonom, amit az előző oldalon a szövegértelmezésről írtam, igaza volt az akkori utánam válaszolónak, tényleg szükség van rá érettségin...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!