A teljes kiőrlésű kenyér kevésbé hizlaló mint a fehér kenyér vagy csak egészségesebb?
Nem egészségesebb,és nem is kevésbbé hizlal. Csak ezt mondják azok,akik ebből gazdagodnak meg.
Ha ebből is sokat eszel,éppúgy hízol,mint a fehér kenyértől.
Azért én előrehoznék egy parasztot valamikor az 1500-as évekből.
Amikor a fehér kenyér volt mindenki álma, és csorgó nyállal nézték a földesurat, aki tömte magába a könnyű fehér kenyeret.
Manapság a legszegényebbek veszik a fehéret, a leggazdagabbak meg a régi parasztok barna és fekete kenyerét... :)
Ez valahol nagyon-nagyon ironikus.
Én is azt hittem, hogy javitja az emesztest es ezaltal fogyaszt, de engem hizlal.:)
Most azt vettem eszre, hoyg a buza minden formaban hizlal, es sose szerettem nagyon, rákaptam a rozsra, csak rozskenyeret eszek (nagyon izlik!), és rozsliszttel csinalom a fozeleket is. Még csak 4 napja csinalom, ha 2 het alatt nem lesz ujabb eredmenye (már 2 kilot fogytam), akkor téves voolt a feltételezésem, és abbahagyom ezt.
(Olajat is azota nem eszek, vajjal vagy zsirral főzök, sütök, és ettől a csokoládééhségem is megcsappant, tehat azt sem nagyon eszem.:) Az mar le van tesztelve, hogy ha csak a csokit mellozom, az semmit nem szamit sulyban nalam, sőt... csak ugye a cukrot sem szeretem, azt is rosszul emésztem, felfúj, a kakao miatt csokizok, ugyhogy most orulok ennek is, hogy napi 2-3 dkg étcsoki elégnek bizonyul.)
Na akkor itt mindenki nagy butaságot írt.
Hízlaó részét nem tudom.
DE SOKKAL EGÈSZSÈGESEBB.
Egy búza mag úgy néz ki hogy van a belsö fehér rész amiböl a listet csinálják. Ez nem más mint keményítö és fehérje.
Aztán van egy csíra része, ami fehérjével, zsírral és B-Vitaminnal van tele.
Aztán ezeket körbe veszi egy alsó hély réteg amiben többféle vitamin, ásványi anyag, és fehérje van.
ès egy külsö hélyréteg amiben ásványianyagok és ballasz anyagok vannak.
Szóval ha csak a fehér részéböl csinálják a kenyere akkor nincs benne se vitaminok, se ásványi anyagok, semmi, a fehérjén és a keményítön kívül.
Hogy miért nem teljes kiörlésü lisztböl csinálják a kenyeret? Németországban szinte fehéret nem lehet kapni. Ennek anyagi oka és tárolási oka van. A csírában lévö zsír nagyon hamar romlik, így pár hét alatt megavasodik a liszt. Míg a fehér lisztben ez nincs benne és évekig is eláll. Na ez a nagy titka. Ezért ha a pék rossz lisztböl csinál teljes kiörlésü kenyeret akkor nagyon rossz ize vagy furcsa ize lesz.
"Hízlaó részét nem tudom.
DE SOKKAL EGÈSZSÈGESEBB. "
A kerdezo tudja, hogy egeszsegesebb, és azt kerdi, kevésbé hízlaló-e mindemellett....
Eddig mindenki erre valaszolt, szoval ne hulyezd le oket, mert egyedul Te nem erre valaszoltal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!