Ha 1 kenyér 2kg + fél kenyér, akkor hány kg 2 kenyér?
Figyelt kérdés
A helyes válasz 8. Elmondaná valaki ogy ez mi a fene lenne mert semmit nem értek belőle. Lehet hogy idióta vagyok de ezt a kérdést nem vágom. Valaki elmondaná nekem, ogy megértsem? előre is köszi!2011. máj. 10. 22:32
11/36 anonim válasza:
1 kenyér = 2 kg + 0,5 kenyér
kenyeret jelöljük x-szel
1x = 2kg + 0,5x /-0,5x
0,5x = 2 kg
de én azt nem értem, mit nem értesz (illetve mást sem értek, én azt hittem, ezt a kérdést egy elsős középiskolás tette fel)
13/36 anonim válasza:
de azt hozzáteszem h a matek érettségi (állítólag) nem nehéz szval a 4-es nem olyan jó(sztem)
14/36 A kérdező kommentje:
Hát ebből semmit nem értek :DDD
2011. máj. 10. 23:49
15/36 A kérdező kommentje:
Mi az hogy 1 kenyér 2 kg + fél kenyér ??? ez nem is magyr szöveg, ez valami más :DDD
2011. máj. 10. 23:50
16/36 anonim válasza:
1 kg kenyér tömege megegyezik 2 kg meg még egy fél kenyér tömegével
17/36 anonim válasza:
idegbajt kapok tőled komolyan :D
18/36 anonim válasza:
De bazze..szerintem feküdj le inkább és holnap frissen olvasd el mégegyszer:D
Na de megpróbálom azért mégegyszer.
Van egy kenyered.Ez a kenyér két részből áll össze.Egy fél kenyérből, meg egy 2kg tömegű kenyérből.
Na már most ha KÉT részből áll össze, és tudjuk hogy az egyik rész apontosan a kenyér fele, akkor azt is tudjuk hogy a másik rész is ugyanakkora mint a kenyér FELE, amiről pedig tudjuk hogy 2kg.2kg+2kg az 4kg. Szorozva kettővel egyenlő 8kg.
Ha ezt se érted akkor reménytelen vagy:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!