Ilyen típusú matek feladatokhoz hogy kell hozzákezdeni?
Határozza m,eg azokat a "p" pírmszámokat, amelyre p^+200
a) prímszám
b) négyzetszám!
Neked vannak szövegértési problémáid szerintem.
hogy kezdődik a feladat?
Határozza meg p PRÍMSZÁMOKAT
mi az a pont kérdése?
Az összegnek is prímnek kell lennie.
A b ponté?
Az összegnek négyzetszámnak kell lennie azaz prímszámot és nem prímszámot kell összeadnod, hogy abból gyököt lehessen vonni.
De, ha az én megoldásom nem jó, akkor miért nem bizonyítod be, hogy a tiéd jó?
Eddig még nem tudtál olyan számot mondani ami megfelelne a feltételeknek.
Bazz és az 5 re tényleg jó az a feladat.
Akkor a megoldása 5. én meg kidobom a számológépem.
DE NEM JÓÓÓÓÓÓÓ
:D:D:D:D
225 NEM PRÍM SZÁM MERT 3 OSZTÓJA VAN!!!
És majdnem MEGVEZETTÉL:D
225 OSZTÓI 5, 1 és ÖNMAGA!!!
Kedves tuvtuv, nem szeretnélek megbántani, de nagyon szépen megkérlek, hogy azonnal hagyd el ezt a kérdést... ugyanis te kevered Gizikét a gőzekével!
A feladatnak ráadásul nem csak az 5 a megoldása, hanem a 23 is.
Szóval most tessék szépen bocsánatot kérni és takarodni. Köszöntem.
A kérdezőnek csak annyit fűznék hozzá, hogy tényleg hagyja figyelmen kívül tuvtuv baromságait, amennyiben nem szeretne teljesen összezavarodni, és bízza olyanra a feladatát, aki ért is hozzá. Félreértés ne essék, nem magamra gondolok, az a) részhez nekem sincs ötletem a próbálkozásokon kívül, de olyan 800 körül feladtam a dolgot. Ha pedig nincs megoldás, azt is be kell bizonyítani.
Határozza m,eg azokat a "p" pírmszámokat, amelyre p^+200
a) prímszám
b) négyzetszám!
Ez a feladat.
Prímszámokat kér a meghatározásban, mit keresünk? Prímszámokat.
Mi az a) feltétel?
200 + a keresett primszám = prímszám.
Mi a b) feltétel?
200 + a keresett prímszám = négyzetszám.
Ez van a feladat szövegében!
A feltételeknek megfelelő szám pedig NINCS!
A prímszámok DEFINÍCIÓJÁT meg nézzed át de gyorsan!
A prímszáám négyzetre emelése lemaradt , de a lényegen nem változtat, mert az egyenlőségjel után levő feltétel zárja ki a megoldást az a) esetben!
A b re meg 5 jónak tűnik.
A prímszám négyzetre van emelve. Nem véletlenül kérdezte a 92%-os, hogy hányadik hatványon van, hiszen a hatvány jele odakerült, de maga a hatvány nem. Ajánlom az első oldal első két hozzászólását, utána pedig áshatod el magad.
(Nem mellesleg akkor sem jó a gondolatmeneted, mert például 11, mint prímszám kielégítené a feltételeket, hiszen 211 is prím, valamint 23 és 223 is prím. De még egyszer mondom, ez itt zárójeles rész, mert épp csak a lényeg marad ki ebből a megoldásból.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!