Tudnál nekem ezekhez a feladatokhoz egyenletet írni? A választ tudom, csak nem tudom egyenlettel felírni.
1. Egy anya 40 éves, a lánya 16. Hány évvel ezelőtt volt az anya háromszor annyi mint a lánya? (4 éve)
2. Az apa 45 éves, a fia 15. Hány évvel ezelőtt volt az apa 11x idősebb fiánál? ( 12 éve)
3. Egy 38 éves apának 8 éves fia van. Hány év múlva lesz az apa 3x annyi idős, mint fia. (7 év múlva)
4. Anna most 25, Bea 20m Cili 10 éves. Hány év múlva lesz A+B életkora együtt Cili életkorának háromszorosánál?(15év m.)
5. Az apa 53 éves, a fia 22, lánya 18. Hány év múlva lesz egyenlő a fiú és a lány életkora együttesen az apa életkorával? (13 év múlva.)
Kösziiii< 3
a 4. kicsit értelmetlen...
* Anna most 25, Bea 20, Cili 10 éves. Hány év múlva lesz Anna és Bea életkora együtt Cili életkorának a háromszorosa?
1., azt keresed, hogy hány éve volt az anya 3szor annyi idős, mint a lánya, szóval jelöljük X-szel ezt, hogy hány éve. Ekkor az anya X éve 40-X éves volt, a lánya meg 16-X, az első a 3szorosa a másodiknak, tehát:
40-X 0 =3(16-X)
a többit ennek segítségével próbáld megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!