Egy konstans (nulladfokú) függvénynek van-e maximuma?
Figyelt kérdés
x-> -5
tudom, hogy x tengellyel párhuzamos.
sok függvény között van, és ki kell választani melyikeknek van maximuma.
írjam azt, hogy
maximuma van x=]-∞;∞[
értéke: y=-5
?
2010. nov. 17. 20:46
1/3 anonim válasza:
minden pontjában lokális maximuma van, mert definíció szerint azt nézzük, hogy van-e nála magasabb függvényérték. és ha nincs, akkor az egy maximum. Legalábbis mi így tanultuk, azzal a kitétellel, hogy ez elég beteg kérdés.
2/3 anonim válasza:
Nincs, mert a maximum- vagy minimumpontot a függvény másodrendű deriváltja adja meg. Az első pedig azt adja meg, hogy mennyire van megdőlve a vízszinteshez képest.
Nem tudom, hogy hányadikos vagy, de azért elárulom, hogy egy konstans deriváltja nulla. Ebből következik, hogy vízszintes a függvény...azaz egy x tengellyel párhuzamos egyenes. Nullát meg nincs értelme még egyszer megderiválni, mert az úgyis nulla...szóval nem létezik a másodrendű deriváltja...szóval nincs maximum- vagy minimumpont.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi, az volt :) egyébként 9-es vagyok
2010. nov. 19. 17:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!