Derékszögű háromszög oldalait hogy számolom ki?
K=24cm
T=24köbcm
a,b,c=? hogy tudnám kiszámítani?
bocs, négyzetcm
köszönöm a gratulációdat, te biztos nem néznél el semmit 3 óra tanulás után, hulla fáradtan
Területe derékszögű háromszögnek egyenlő: befogóxbefogó/2
vagy 24=befogóxbefogó/2. A kettős leegyszerűsödik a a 24, vagy lesz: 12=befogóxbefogó.
K=12+átfog.
Innen következik, átfogó egyenlő: 24-12=12
Őszintén szólva így most hirtelen nem jut eszembe próbálgatáson kívül más módszer, amivel ki lehetne számolni hogy pontosan mennyi a két befogó - én is hulla fáradt vagyok. De remélem innen már sikerül megoldani.
Az utolsó hozzászólónak mondanám, NEM GONOSZKODÁSBÓL, de inkább pihend ki magad, mert ez így nem jó amit írtál, a Terület valóban befogó*befogó/2 ha ez egyenlő 24-el akkor 2-vel beszorzás után befogó*befogó=48.
De a többi se jó, mert a Kerület az a+b+c, tehát nem jó az ha levonod a kerületből a befogó*befogó-t hisz az nem egyenlő befogó+befogóval, illetve nem minden esetben.
Én is csak eddig tudnék hozzászólni, de még próbálkozok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!