Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mennyi 9^((2^11 - 1)^8) mod 17?

U. Xorter kérdése:

Mennyi 9^((2^11 - 1)^8) mod 17?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 17:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nézd, egy képletet akkor van értelme papíron szekálni, ha valamilyen tulajdonságát szeretnénk vizsgálni. Lásd fizikai kutatások, ahol a paraméterezés hatását vizsgálják. Mezei számoláshoz halál felesleges ebbe belemenni, mert ott van a számológép. Ha az nem oldja meg vagy precízebb eredmény kell (pl. mindkét gyöke kell egy számításnak), akkor pedig számítógép és matematikai programok. Ez az én véleményem, de mindenki úgy szopatja magát, ahogyan kedve tartja.
2023. aug. 28. 17:58
 12/14 Paczalos István ***** válasza:
Ilyen esetben érdemes a Wolfram Alpha-ra rákeresni a neten, ott ezt bepötyögöd, még végig is vezeti lépésenként. Én annak a segítségével értettem mwg a Laplace-t
2023. szept. 1. 07:10
 13/14 A kérdező kommentje:
#12-es, @Paczalos István, nekem ez volt az első. Meg is lepődtem, hogy a Wolfram nem tudja.
2023. szept. 1. 07:36
 14/14 krwkco ***** válasza:

"Ilyen esetben érdemes a Wolfram Alpha-ra rákeresni a neten, ott ezt bepötyögöd, még végig is vezeti lépésenként."

A 9-esben leírtam, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban. A wolframalpha sem tud ekkora számokkal dolgozni. Ezt csak gondolkodással lehet megoldani.

2023. szept. 1. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!