Hogyan kell ezt megoldani? Matek.8. o.
Tervezd meg a műveletvégzés sorrendjét!
a; 75-(-25)x10(harmadikon);
b; 80x(-5)-(-40):(-8);
d; 10-[-2x(-5)]a negyediken;
Még van egy pár, csak azokat már nem akartam leírni, mert nekem ennyi is elég. Azért tettem fel a kérdést hogy valaki oldja meg helyettem és magyarázza már el nekem, mert én nem értem és ha tudom akkor megtudom csináéni a többit is. Elég ha 1-et is megcsinál valaki. Előre is nagyon köszi!!! (+ZÖLD KEZES)
a. elsőször hatványozás, aztán szorzás, osztás végül van összeadás, kivonás. <---- ez a műveletek sorrendje
akkor 75 + (mivel két - az plusz)25 * 1000 (annyi 0, amennyi a kitevő, így tudod könnyen megjegyezni a tizes hatványát ;) és ha összeadod, akkor 100*1000 =100000 vagyis 10 az ötödiken :)
Első vok
a második feladatnál úgy kell, h elöször összeszorzod a 80-at a -5-tel mínusz és a -40-et a -8-tal (és mivel mínuszat osztasz mínusszal plusz lesz belőle)
és ezt kapod:
-400-(+5)=
itt van -+ így ebből mínusz lesz vagyis a végeredmény: -405
Válaszoló, az elsot rosszul számoltad ki, eloszor osszeadtál, és csak utána szoroztál, pedig fordítva kell, le is írtad :)
Az elso eredménye 25075 (zsebszámológéppel is és fejben is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!