Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek házi:S Segít valaki?

Matek házi:S Segít valaki?

Figyelt kérdés
Egy rombusz alakú kert területe 560m2.A kert két,átlósan elhelyezkedő útjának 1üttes hossza 50m.Határozza meg a kert oldalainak 1mással bezárt szögeit.
2010. szept. 12. 16:53
 1/5 anonim ***** válasza:
a rombusz területe felírható a két átló hosszából. Ez ad egy egyenletet. Azt is tudjuk a feladatból, hogy a két átló hosszának összege 50m, ez a másik egyenlet. Van két egyenlet, két ismeretlen (a két átló hossza), kiszámolod a két átló hosszát, abból meg már megy a kérdés.
2010. szept. 12. 18:10
 2/5 A kérdező kommentje:

EZ idáig okés,mert felírtam hogy:T=e*f/2

e+f=50 ebből kifejeztem az f-et f=50-e tehát:T=e*(50-e) és ebből másodfokú egyenlet lesz,de a gyök alatt minusz szám jön ki ami elvileg nem lehet...szóval?mit rontok el?nem tudná nekem valaki részletesen kiszámolni?

2010. szept. 12. 19:13
 3/5 A kérdező kommentje:
*vagy is T=e*(50-e)/2
2010. szept. 12. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:

igazad van, negatív szám fog kijönni a gyök alatt, tehát a feladatnak nincs megoldása.

És valóban: azon rombuszok közül, amelyeknek az átlóik hosszának összege 50, a négyzet lesz a legnagyobb területű, de még ennek is kisebb lesz a területe 560-nál

2010. szept. 12. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Hmm igen tényleg nincs megoldás...Azt hittem hogy én rontottam el valamit,de tényleg nincs.Azért köszönöm a segítséget:)
2010. szept. 15. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!