Bánk Bán fogalmazás, interjú készítése valamelyik szereplővel?
Azt a feladatot kaptuk hogy Bánk Bán című könyv egyik szereplőjével csináljunk egy interjút.
Ti hogy kezdenétek el és milyen kérdéseket tennétek fel (kinek?)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
Nekünk annak idején az idős Ludas Matyival kellett interjúzni.
Tisztelt olvasóink, abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy itt ülök Ludas Mátyás bácsival szemben. Valószínűleg nem sokan ismerik így, de ha azt mondom, hogy Ludas Matyi mindenki tudja, hogy kiről van szó.
Tagadhadhatatlanul eltelt azóta pár évtized, az olvasók és jó magam is kíváncsiak vagyunk arra, hogy Mátyás bácsi hogyan emlékszik az eseményekre és mi történt azóta.
Riporter (R): -Hány éve is volt az a híres eset Döbrögi urasággal?
Ludas Mátyás (M): -Több mint ötven éve, nem is tudom már pontosan. Régen volt.
R: -Mivel kezdődöt?
M: -Be kellett szolgáltatni a libákat. Nem volt nagy vagyonunk, megéreztük volna a hiányukat, és még pénzt sem kaptunk érte. Ráadásul meg is vertek.
R: -Korábban sosem volt rá példa?
M: -Dehogynem. De az más volt. Egyedüli gyerek voltam, eleven fiú, anyám egyetlen támasza. Néha kicsit elszaladt velem a ló. Ilyenkor anyám adott néhány anyai nyaklevest, nevelő célzattal. Senki nem szólt érte. Én sem panaszkodhattam, tudtam, hogy megérdemeltem. Na de a Döbrögi eset igazságtalan volt! Nem érdemeltem meg! Már hogy hagyhattam volna szó nélkül?
R: -Úgy látom, hogy a mai napig felháborítja az a verés.
M: -Nem a verés, hanem az igazságtalanság, ezért is akartam olyan nagyon visszavágni. Had tudja meg milyen is az! Bár nem mondanám, hogy igazságtalan volt a büntetés. Az ő szempontjából szokatlan talán, de ha keményebb szívem lett volna, bizony adtam volna többet vagy többször, és még talán akkor is adósa lennék...
Stb.
Remélem, segített valamit :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!