Trigonometria házi?
Figyelt kérdés
"Egy téglalap oldalainak hosszúsága 5,32 deciméter és 3,81 deciméter. Rajzold meg a téglalapot és rajzold be a két átlóját! Határozd meg a keletkezett szögek nagyságát!"
Valaki tudja a megoldást?
2022. febr. 2. 09:27
2/11 A kérdező kommentje:
Ezzel semmire nem mentem de köszi
Lassan egy hete szórakozok vele
2022. febr. 2. 10:00
3/11 anonim válasza:
Esetleg köszönöm, ha segítesz? Nehéz leírni?
4/11 anonim válasza:
Akkor először vedd elő a tankönyved, olvasd el és értelmezd az aktuális tananyagot. Rajzold le a téglalapot az átlóval, és a tankönyvből megismert szögfüggyvények segítségével ki fogod tudni számolni a kérdéses szögeket. A legkézenfekvőbb valóban a tangens, de he előbb kiszámolod az átlót, akkor a szinusz/koszinusz is elvezet a megoldáshoz.
5/11 A kérdező kommentje:
Már ez is megtörtént, sőt már próbálták elmagyarázni is
Írtam hogy köszi de mindegy
2022. febr. 2. 10:21
6/11 A kérdező kommentje:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..
Itt van már egyszer kiírtam de nem lettem előrébb
Ráadásul elindultam úgy ahogy írták de nem is lesz derékszögű a háromszög
2022. febr. 2. 10:24
7/11 anonim válasza:
Hogyne lenne derékszögű! Hát a téglalapnak eleve minden szöge derékszög, ha behúzod az egyik átlót, akkor az átlóval szembeni szög nem lehet más, mint derékszög. Azaz a téglalap átlója lesz a derékszögű háromszög átfogója.
8/11 A kérdező kommentje:
2022. febr. 2. 10:53
10/11 A kérdező kommentje:
Na remélem mindenki jót nevetett akkor mostmár valaki megmondaná mi a megoldás? NAGYON SZÉPEN KŐSZÖNÖM
2022. febr. 2. 11:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!