Mi értelme a matematika főtantárgyá tételének, ha sokan utálják?
Nagyon sok ember utálja ezt a tantárgyat, fél tőle. Egyesek alapból úgy indulnak neki, hogy a 2-esre hajtanak. Érettségin szívás, hogy nem lehet választottnak betenni, hanem kötelező.
Légyszíves ne érveljetek azzal, hogy azért kell egyenleteket, függvényeket stb. tanulni, mert az fejleszti a logikát. Ennyi erővel a kötelező sakkozást is be lehetne vezetni.
Ezt a démoni tantárgyat szerintem azért tették kötelezővé, hogy a diákok ne vegyék lazán az iskolát. Más magyarázat nincs, szándékosan szívatják az embereket az oktatásért felelős szakemberek.
Azért az elég kemény, hogy természettudományos pályát szeretnél, miközben a természettudományokhoz abszolút nélkülözhetetlen matematikát szidod.
Tudtad, hogy fogsz valószínűleg egyetemen is statisztikát tanulni? Biofizikát? Nem leszel meg 100%ban matek nélkül.
Egyébként a matek igenis fejleszti a logikát és a gondolkodást, persze csak ha hagyod...És bocsánat, de szerinted elég a 4 alapművelet? A világ talán legfontosabb tudományága, pontosan azért, mert nélküle nem tudnál mit kezdeni az összes többivel sem.
Tudtad, hogy az egyetemen ugyanúgy szükséged lesz majd matekra?
Aztán ha értelmes kutatói állást szeretnél, bizony nem árt egy kis programozói tudás is, ahhoz meg a matek... És arról még nem is beszéltem, hogy a biológia hány területe épül manapság matematikai modellekre, elméleti matekra(gráfok-hálózatok-neurális hálók), fizikára és kémiára(mindkettő kőkemény matek)...
Hihetetlen, hogy egy természettudományos pályára készülő illetőnek egyáltalán eszébe jut az, hogy "a matek értelmetlen dolgokat tanít"...
Talán gondolkozz el azon, hogy hol lenne most a világ nélküle!
Elárulom: kb. a reneszánszban.
Szia, mettől kezdve tennéd választható tárggyá a matekot?
Mert számolni tudni kell, anélkül nem lehet gazdálkodni a jövedelemmel.
"Nekem nem kell 2-es meg 3-as érettségi bizonyítvány, mert összetépem az egészet!!!"
1. Nem tudod összetépni, annál vastagabb anyagból van.
2. Ha nem tetszik az eredmény, tehetsz javító vizsgát.
Még egyszer mondom: minden normális diák utálja a matematikát. Egy osztályban van 1-2, aki nem, de az is csak azért, mert SZERENCSÉS, mivel kb. 150-es IQ-val született. Az átlag ember azonban utálja, mert nem embereknek való.
A matematikát nem lehet megérteni, arra születni kell. Soha az életben nem fog senki 5-ös lenni ebből a tantárgyból, aki nem születik rá. Ellenben pl. az angollal, amit gyakorlás után tényleg el lehet sajátítani.
Az a 4-es is csak szerencse volt, mert egyébként semmit se értek az egészből
Na mindegy, hozzálátok ehhez a baromsághoz, aztán majd kiderül mi lesz!!!
Sziasztok!!!!
Hát ez tényleg nevetséges:DD
Képzeld, én soha nem voltam zseni, mégis ötös voltam mindig matekból... Sőt, az osztályom kb. fele is.(tény, hogy jó gimibe jártam).
Na, hogy is van ez:D
Ha valamit nem értesz, nem az a dolgod, hogy teljesíthetetlennek,
stb. nevezed (amik tényszerűen nem igazak!), hanem leülsz és megpróbálod megérteni! Úgyhogy hagyd szépen abba a hazudozást, mert ilyen mentalitással úgy ki fogsz bukni egy TTK-ról, mint a sicc!
Ja, és megnézem hogy mit kezdesz egy egyetemi fizika feladattal. Marha érthető lesz benne a matek, meg letisztult, végül is csak az emelt szintű középiskolai mateknál kb. 100x nehezebb...
Sőt, nem is kell ehhez olyan nagyon egyetemi matek: igazad van, sebességet számolni egyszerű. Egészen addig, amíg a kényelmes kis v/t képletet használ. aztán meg akarod adni egy absztrakt módon változó sebességű test pillanatnyi sebességét, és mindjárt ott van az a csúnya deriválás...
Még egyszer mondom: Hagy abba a hazudozást, és azt, hogy te gyenge vagy matekból, ne vetítsd ki másokra!
Mi az, hogy én gyenge vagyok?😂
Köztudott, hogy a matematika a leggyűlöltebb tantárgy. Vajon a törit, a földrajzot vagy a kémiát miért nem utálják annyian?
Na, szerinted miért? Mert a matematika olyan tantárgy amit nem lehet megtanulni. Vagy mégérted, mert 150-es IQ-val születtél vagy nem. 😂
Becsukhatod a szemed, de ettől még diákok generációi utálták, és utálják ma is. SENKI sem úgy éli meg, hogy ez fejlesztés a logikát, hanem csak nyűg, stressz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!