Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen példák vannak a poláris...

Milyen példák vannak a poláris, és az apoláris kötésre?

Figyelt kérdés
Mind a kettőre két-két példa kéne.

2020. jún. 9. 17:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell bántani a kérdezőt, valószínűleg a válaszolók között sem sok kémikus van:). Ez egy oldal, ahol kérdezni lehet (a nevében is benne van), miért gond, hogy használta a felületet? Talán nem bízik a wikipédiában, vagy más netes felületekben (esetleg bonyolultabban írják le), megfelelő könyve pedig nincs hozzá.

Lehet már késő, de:

Apoláris: ha a kötést létesítő atomok elektronegativítása azonos (pl elemeknél), és így az elektronpár egyforma mértékben tartozik a kötést létesítő atomhoz; pl: H-H

Poláris: ha a elektronegativitásbeli eltérés a kötést létesítő atomok között, és így a nagyobb elektronegativitású atom körül nagyobb az elektronpár megtalási valószínűsége; pl: H-Cl (H EN= 2,1), (Cl EN= 3,5)

ionkötés: erős elsőrendű kötés, ellentétes töltésű ionok között kialakuló elektrosztatikai kölcsönhatás; NaCl (konyhasó), KCl, CaO

fémes (elsőrendű) kötés: a teljes kristályrácsra kiterjedő delokalizált elektronrendszer, amely a rácspontokon lévő fémionokat veszi körül; pl: Na, Al, Fr, Hg

2020. jún. 13. 02:06
 12/13 anonim ***** válasza:
32%

Nem bántom a kérdezőt.. Kértem, hogy írja le, hogy milyen is az a poláris/apoláris/ionos/fémes, erre elkezd flegmázni. A segítség meg nem abból áll, hogy "full hülye vagyok, ezért írja meg helyettem valaki a leckét", az a minimum, hogy ezekkel az alap dolgokkal minimálisan tisztában van.

És azért az általános iskolai kémiához nem kell kémikusnak lenni...

2020. jún. 13. 02:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

12-es. Értem, hogy mi a problémád.

Nem tudom, hogy az apoláris, poláris kötések általános iskolai tananyag, én kilencedikben hallottam róluk először, de valószínűleg nem sokan tudnák kapásból, hogy mi az az apoláris kötés, és mihez kötjük:). Ha neked ez alap tudás, akkor legyél büszke rá (tényleg, mert elég kevesen érdekeltek ebben a tárgyban sajnos), de valakinek szüksége van az alap dolgok tisztázásához, nyomatékosításához, magyarázásához is különféle tantárgyakban. Ezzel nincs gond, biztos másban erős a kérdező is, vagy egyszerűen csak nem biztos a tudásában, esetleg érettségire készül (ez a legvalószínűtlebb), nem derült ki, ahogy az sem, hogy a házifeladathoz kért segítséget vagy nem.

Középiskolába járok, ha tudnád mennyien titulálnak "kémikusnak" mert meg tudok oldani egy egyszerű reakcióegyenletet:D

2020. jún. 13. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!