Milyen példák vannak a poláris, és az apoláris kötésre?
Nem is a könyvből kell kinézni... Bár biztos vagy benne, hogy a víz, mint olyan, benne van a könyvben.
Mit jelent a poláris/apoláris kötés?
És az ionos?
Hát a fémes?
Ha ezeket meg tudod váloszolni, te magad is tudsz példát adni.
Az összes válaszom értelmes volt... Attól még nem lesz értelmetlen, hogy nem írom le a megoldásokat, hogy te csak kimásold és elküld a tanárnak, hogy milyen rettentő okkos vagy.
Ha válaszoltál volna a kérdésekre, amiket feltettem, adtam volna példát rájuk. Ehelyette te csak vered a nyálad, hogy mi az, hogy nem írja meg neked valaki a leckét, hogy neked semmit ne kelljen csinálnod.
Poláris kötés: H2O, HCl
Apoláris kötés: H2, Cl2
Ionos kötés: NaCl, MgO
Fémes kötés: Al, Fe
Adtam ötleteket. Az előző válaszokra azért reagálnék. Lehet, hogy nincs benne a tankönyvben (a hetedikes kémia tankönyv nekem sem volt túl bőszavú, már ha hetedikes vagy, mert ezt a kérdést egy középiskolástól nem tudom elképzelni), de ha azt meg tudtad tenni, hogy erre az oldalra kiírtad a kérdést, akkor biztos vagyok benne, hogy ezeket a google-ben is meg tudtad volna keresni. Nem nehéz, csak be kell írni a keresőbe. Ott rengeteg példa van, csak rá kell keresni. És ha ott próbálkoztál volna vele, már régen kész lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!